Selamlar.

Mevcutta sanal sunucumuz var ve içinde cpanel kurulu olanı da var plesk kurulu olanı da var. Yeni alan adı aldığımız zaman o alan adına hostingi açıp mail adresi oluşturuyoruz. Test için gmaile mail attığımız zaman spama düşüyor.

Müşterinin mail kullanımı aktif olacağı için bu bizim için büyük bir problem.
Bunun ile ilgili mecburi olarak mail hostingini düşündük ve başka bir firmadan bir mail hostingi aldık, nsleri yönlendirip bir süre oturmasını bekledikten sonra test mailimizi gmaile gönderdik ve inboxa düştü.

Bu şekilde maili aktif kullanmak isteyipte sorun yaşayan müşterilerimiz artmaya başladı.

Bunun ile ilgili müşterilerimizi başka yerlere yönlendirmektense direkt sanal sunucuyu mail hostingi sağlayan yerden alıp müşterilerimize kendi çatımız altında hizmet sunmayı düşünüyoruz.

Mail hostingi sağlayan firmadan sanal sunucuyu alsak içine de cpanel ya da pleski kursak, göndereceğimiz mailler mail hostingi sağladıkları için ve bizim sunucumuz mail hostingi sağlayan firmada olacağı ve aynı gatewayda olduğu için (olduğunu düşünüyorum emin değilim) mail hostingi veriminde mi çalışır yoksa farklı mı devam eder?

Yani demek istediğim;
Hani mail hostinglerde mailler inbox'a düşüyor ya (hiç garantisi yok fakat inboxa düşme olasılığı daha yüksek olduğunun bilincindeyim) sanal sunucuyu mail hostingi sağlayan yerden alsak, almış olduğumuz kendi sanal sunucumuzdan mail göndersek "mail hosting" ayarında mı çalışır yoksa standart şekilde devam mı eder?

ÖZET: cPanel ile maillerimizi aynı sunucuda sürdürmeyi istiyoruz ama mail hostingi ihtiyacı doğuyor. cPanelde açmış olduğumuz mailleri "kurumsal mail hosting" seviyesinde işlemesini istiyoruz. Bunun için ne yapmalıyız?
Natro'dan bir adet mail hostingi aldım ve gayet verimli çalışıyor, şu ana kadar hiç sorun yaşatmadı. Bununla ilgili bu sıkıntımı kendileri ile görüştüm. Sizden sanal sunucuyu alsak ve kendi sunucumuzda açmış olduğumuz mailler sizin mail hostinginiz ile aynı şekilde verimli çalışır mı diye sorduğum zaman, almış olduğunuz sanal sunucu ile mail hostinglerimiz aynı yerde olacağı için mail hostingi ile aynı şekilde çalışır. Arasındaki tek fark sizin yapılandırdığınız disk alanları olur dendi. Güvenmeli miyim?

Bu konuda bilgisi olanlarında bilgilerini/tecrübelerini aktarmalarını istiyorum.

Hizmet verenlerden ise sizin de bu konuda çözüm sağlayabileceğinizden emin olduğunuz hizmeti sunmanızı rica ediyorum.