sReborn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bu ay içerisinde ehliyetimi alacağım. İş için istanbula gitmem gerekiyor. Araba kiralamak istiyorum.

Birincisi; Firmaya sorduğumda sigortan olmalı dedi, yeni şirket açtığım için bir yıl bağkurumu devlet ödeyecek. Bu sayılıyor mu?

İkincisi; Geçen forumda gördüm sanırım findeks notuna bakılıyormuş. 18 Yaşındayım daha önce kredi gibi bir şey çekmedim, borcum vs yok. Nasıl hesaplanıyor ama sıkıntı olur mu?

Üçüncüsü; Arabalar için full kasko yazıyordu. Allah göstermesin olası bir sıkıntıda gideri benim mi ödemem gerekiyor? (Kaza vs.)

Şimdiden yapacağınız bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

İyi forumlar, bol kazançlar.
Ciddi firmalardan kiralayamazsın.
Mahalle arası firmalardan kiralayabilirsin.
Kimse ehliyeti 1 haftalık sürücüye araba kiralamaz.
Ciddi firmalar 2 yıl ehliyet şartı koşar.
Bir çok ciddi firmada 21 yaş sınırı koyuyor.
Findeks notuna bakıyorlar, findekse gir notuna baki bir notun yoksa ya da belirlenen değer altındaysa kiralamayabilirler.
Kredi kartın varsa findes notun vardır.
Araba için full kasko seni yanıltmasın, o hiç bir şey ödemeyeceğin anlamına gelmez.
Full kasko arabaya büyük bir hasar verirsen ya da çaldırırsan seni korur.
Küçük hasarlar, mesela camı çatlatman, kaportayı çizmen, lastiği yarman gibi bunlar için ekstra küçük hasar sigortası yaptırman lazım.
Ayrıca arabayla kaza yaptın mı, hasarı kasko ödese de arabanın serviste kaldığı gün sayısı kadar araç kiralama bedelini senden alırlar.
Bir arkadaşın varsa istanbul'da kiralık arabaya vereceğin bedeli ona ver, bir günlük şoförün olsun.
Ehliyet yeni ise ve acemi isen istanbul trafiğinde zorlanırsın, sağından solundan biri geçerken sürtebilirsin.
Anadolu şehirlerinden istanbul a gelen deneyimli sürücüler bile istanbul da strese giriyorlar.