kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Zira yukardaki önermede Peygamber kavramı , Peygamberlerin korunması gibi islami terimlerin yer almasının yanında İsmaili bıçağın kesmemesi mantık dışıdır.
Çünkü bıçağın kesmesi gerekiyordu, Bu Allahın kudretinden başka bişey değildi.

Zira Musa a.s denizi ikiye yardı.
Mantık bunuda reddeder.
Bunu zorlamanın alemi yok

Hayırlı sabahlar , iyi forumlar.
Akla uymayan önermenin Mantık ilmine uyduğunu dünya evrendir önermesiyle gösterdim.
İslami terimler mantık ilminde yer almasaydi mantık ilmi İslam coğrafyalarında yer almaz Müstakil olup okutulmaz batıl kabul edilirdi.

https://m.kitapyurdu.com/index.php?r...oduct_id=66585

Hayırlı Sabahlar.

kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum. Zira yukardaki önermede Peygamber kavramı , Peygamberlerin korunması gibi islami terimlerin yer almasının yanında İsmaili bıçağın kesmemesi mantık dışıdır.
Çünkü bıçağın kesmesi gerekiyordu, Bu Allahın kudretinden başka bişey değildi.

Zira Musa a.s denizi ikiye yardı.
Mantık bunuda reddeder.
Bunu zorlamanın alemi yok

Hayırlı sabahlar , iyi forumlar.

Tamda bunu tartışıyorduk.
Mantık Allahın bizlere bahşettiği Akıl ile bulunan bir yoldur.
Oysa Gökten Koç inmesi gibi mucize haller Allahın büyüklüğü ve Keremi ile mümkündür.
Kuran-ı Kerimde de onlarca mucize bulunmaktadır.
Evrenin genişlediğini Edwin Hubble 1929 yılında keşfetmiştir , Oysa Allah Kuran-ı Kerimde bize bunu 1400 yıl önce bildirmiştir. Zariyat Suresi 47. ayette “Göğü biz çok sağlam bir şekilde bina ettik. Şüphesiz onu genişleten biziz.” Buyurmuştur.
Ayrıca Mantık ilmi ve insan mantığı ayrı şeylerdir. Biri önermelerle oluşur diğeri kişiye uyup uymamayla.

örneğin 1 Litre su 1 Kg ederken 1 Litre yağın 1 kilogram gelmesi çoğu kişiye göre mantıklıdır fakat kimya açısından mümkün değildir. (fikri mantık)