ilahiyatciyim hocam nasıl bir sayı uğur getirmezse renklerde böyledir renk ile iş olmaz. başı ağrıyan biri istihareye yatsa beyindeki basınçtan sürekli kırmızı icerikli renkler görur ruyasinda? islam mantık dinidir. dinde olmayan birşeyi dine geçirmiş renk diyorlar vs vs
Mantık diyince aklınıza sadece reddetmek mi geliyor Mantık Önermeler ile ilgilidir. Sizin anladığımız mantıkla benim kast ettiğim mantık bir değil galiba? Mantık ilminde reddetme gibi bir önerme sonucu yoktur? Ayrica İslam Sadece nakli din değil Aklî ve Naklî olan bir dindir. Kur'an'daki kevni kozmolojik ayetler bilime ve mantığa uygundur. Bilimin söylediği metafizik alemi İslama uygundur islamda metafizik'der(Cin melek şeytan Ruh).
Tabi ille Muhalif çıkılacak halkımız hakim savcı ilahiyatçı doktor halkımız herşey olduğu için AMA'li eleştiri kullanır. yeri gelir ilahiyatciyi kafir konumuna getirir bilgisiyle maşallah
Şimdi öncelikle sizi kafirlikle itham etmedim , Mantık çerçevesinde mantığa vurarak inanmanın insanı kafir edebileceğini beyan ettim nitekim şeytanı , Meleği , ahireti , öldükten sonra dirilmeyi , Sonsuzluğu akıl almaz.
İdrak-i meali bu küçük akla gerekmez , zira bu terazi bu kadar fikreti çekmez diyor şair.
İslam nakil dinidir , Ayet ve Hadisler ışığında vahy'e uymakla mükelleftir akıl.
Akıl iyi rehberdir lakin Vahy'e uymakla mükelleftir. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Şimdi bir mantık önermesi yapalım daha iyi anlaşılması açısından, Bıçak kesen bir alettir , İnsan kesilen bir canlıdır . Her bıçak keskindir öyleyse her bıçak insanı keser. (yanlış yaptıysam düzeltirmisin lütfen doğru önerme ile

)