kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok özürdiliyorum geç kalmışım konuya ama görünce yazmadan edemedim. İlahiyatçıyım demişsiniz AMA islam Mantık dini Değildir , Nakil dinidir.

Mantık dini dediğiniz an , Melekler cinler şeytanlar gibi gözle göremediğiniz herşeyi reddetmek durumunda kalırsınız ki Kafir eder insanı.
Zira Mantık bunları algılayamaz.
Mantık diyince aklınıza sadece reddetmek mi geliyor Mantık Önermeler ile ilgilidir. Sizin anladığımız mantıkla benim kast ettiğim mantık bir değil galiba? Mantık ilminde reddetme gibi bir önerme sonucu yoktur? Ayrica İslam Sadece nakli din değil Aklî ve Naklî olan bir dindir. Kur'an'daki kevni kozmolojik ayetler bilime ve mantığa uygundur. Bilimin söylediği metafizik alemi İslama uygundur islamda metafizik'der(Cin melek şeytan Ruh).
Tabi ille Muhalif çıkılacak halkımız hakim savcı ilahiyatçı doktor halkımız herşey olduğu için AMA'li eleştiri kullanır. yeri gelir ilahiyatciyi kafir konumuna getirir bilgisiyle maşallah

Evet ayrıca Mantık dersi de alıyorum. Aristo ile başlayip İslam filozofu Gazali ile yeryüzünde yaygınlaşan ilim