delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.



Amaç sadece para kazanmak değil yalnız. Yettiği kadarıyla hayatta kalmak ve bunu yaparken mutlu olmak.



Allah razı olsun güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.



O olur sorun yok.



Zaten karar ne olursa olsun köklü bir değişiklik her zaman sancılıdır ve devamında tartışmaları ve anlaşmazlıkları getirir. 2. evlilik insana çok tecrübe katıyor da hayatta karşılaşmadığımız çok şey vardır.

İnşallah sorunsuz bir değişim olur ikimizin ve çocuklarımızın mutlu olduğu bir değişim.



Notlarımın arasında en başa aldım söylediklerinizi. Çocuklar 4.5 yaşında o yüzden tam başlangıç olacak. Eğitim öğretim küçük yerlerde daha başarılı olduğunu düşünenlerdenim. İstanbulun trafiğini stresini çeken bir öğretmenin verdiği eğitim ve öğretimden çok birşey beklemiyorum açıkçası. (her öğretmen için geçerli değil elbette bu söylediklerim)



Kısa ve öz, özün özü olmuş bu



Elimizden geldiği kadar paradan uzak kalmaya çalışacağız. Eğer paradan uzak kalamazsak mutlu olarak para kazanmaya çalışırız. Toprağa eli değenin mutlu olmak için çok sebebi olur. Konu içerisinde bir arkadaşımız ne diyordu BAHANE YOK



Alaska programını bende izliyorum. Yemin ederim bekar olsam gidebilirim. Bayılıyorum sıfırdan birşey yapmaya. Fakat çok ciddi bir maliyet. Kullandıkları alet edevatları Türkiyeden almaya kalkarsan odun kesme motoru 10 bin



Teşekkür ederim. İstanbul stresi sağlık falan bırakmayacak. Yediklerimizin gdo'su cabası.



Babam profesyonel arıcı. Ondan baya şey öğrendim (gerçi şimdi dargınız ) Zaten amacım internet soyutlanmak, tamamen uzaklaşmak teknolojiden kendimi uzak tutmak değil ki. Şimdi şöyle düşünelim; tarlayı kurdum elime hortumu alıp sulamayı niye yapayım. Otomatik sulama sistemini ucuza yaptırabileceğim veya kendim elle yapacağım bir sistemi kullanacağım -teknoloji- Tavuklar için varsa koyun ve keçiler için drone kullanacağım (zamanla) gibi gibi örnekler artar. Mobilya ve dekorasyon mezunuyum, yatar daire freze gibi aletler alıp abajurlar tasarlayacağım. Reçine kullanarak tasarımlar yapacağım. İnternetten yaptıklarımız reçelleri, pekmezi (elma pekmezini çok iyi yaparım ayıptır söylemesi) süsleyip satacağız tamam süsleme işi de olacak tabi sonuçta pazarlamacılık da var bende.

Yani oraya gidip yan gelip yapmak yerine çok çalışıp mutlu olmak istiyorum. Para gelirse eyvallah Türkiye turuna çıkar gezeriz, gelmezse soğan ekmek yer hayata tutunmayı öğreniriz.

Ben aslında tembelin önde gideniyim o yüzden yaptığım her işi hızlı yapmanın çok pratik yollarını bulurum ve işi hızlı bitirir sonrasında dinlenirim. Şöyle ki; policor tezgah yapan bir arkadaşıma yardım ediyordum günde 4 daire bitiriyorlardı ben öğlene kadar 23 daire bitirdim 4 kişi yerine 2 kişi ile

Mesela fasulye diktiğimde çalma (bizim şivemizde harçi) dikmeden ip kullanayım her tarafı eşit güneş alsın daha iyi mahsul versin. Azot gübre yerine koyun ve tavuk gübresini güneşte kurutup sulandırıp verimi arttırmanın yollarını arayayım bunu da tabi ki internet aracılığı ile araştırarak yapabilirim.

Ben bu işleri yaparken eşim bu tas çorba yapsın çocuklar bana yardım etsin, boş kaldıklarında köpeklerle kedimizle, koyunlarla oynasınlar. Tavukların altından yumurtaları almanın tadını alsınlar. Kışın sobanın karşısında ormandan topladığımız kestaneleri pişirelim. Toprağa gömdüğümüz patatesleri ısıtalım.

Çok şey mi istiyorum
Toprakta bulunan mycobacterium vaccae toprağı eşelediğimiz zaman havaya uçar ve hava yoluyla vücudumuza sızar, bunu fark eden beyin ise serotonin salgılayıp kendini korumaya alır. Bu sayede stressimiz azalır ve keyifle yaşarız. Benzer iş planlarını hazırladım ve diğer yandan çocukları şehirden ve büyük ebeveynlerden koparmamak için Silivri'den arsa aldım. İnsanlara gıda satmak biraz ağır geliyor. Geçmişte köyde babama yardım ederken örnek olarak inekleri gdolu yemle beslemek vicdanımı hamur gibi yoğurmuştu, buğdaya ise glifosfatlı ot öldürücü zehir atılması çocuklarda dna bozukluklarına neden olup kanser tipi rahatsızlıklara neden oluyor. Artık her çocuğun anasının karnından hasta doğmasının önemli bir sebebi maalesef buğday > un > ekmek tüketimi. Diğer husus ise İstanbul'daki susuzluk riskine karşı törenle Melen su çalınması. Şehirde tüket sonra gel "organik gıda " derdine düş. Derin bir çıkmaz.

Sonucunda Silivri'deki arsa üzerinde bir hizmet işi bir de yazılım - elektronik işleri yapmak için uğraşmaya devam ediyorum. Çocuklar tabiki yaşamsal işlerden bir kaçını benimseyip sorumluluk sahibi olsunlar. Pekmez gibi uzun süre kaynatılması ve hmf riski taşıyan gıdaları üretirken fabrika tipi üretimle ( vakumlu kazan ) daha sağlıklı, daha az enerji maliyetiyle üretim yapabilirsiniz.

Kırsal'da özellikle Anadolu'da hiç genç insan kalmadı. Gün içinde ufak tefek komşuların işine koşsanız yine günlük 100-200 TL nafaka çıkar. Lambader, sirke, jöle vs. Tüm yapabilec aeklerinizden markalaşabilecek, şirketleşebilecek,ihraç edebilecek olanı seçip çocuklarınız için çocuklarınızla birlikte güzel bir gelecek oluşturabilirsiniz.

Şimdiden hayırlı olsun, tebrikler.