Selamlar,

Öncelikle şunu belirteyim, biraz atlaya atlaya okudum. O sebeple kaçırdığım şeyler varsa şimdiden kusura bakmayın.

Düşünce mantığınız doğru olsa da ne yazık ki ülkemizde hayatın olağan akışı diğer avrupa ülkelerine göre biraz daha farklı. Bunun sebebi de girişimler değil, kullanıcılar. Hem alıcı hem satıcı tarafın çakallıkları aslında.

Bahsettiğiniz girişimlerin ortak noktası pazaryeri mantığında çalışması. Yani girişim direkt olarak satıcı değil. Sadece alıcı ve satıcıları birleştiren orta bir nokta.

Bir iki örnek vermek istiyorum izninizle;

1- r10'dan x kişinden seo hizmeti alsanız ve beğenmezseniz r10'u mu suçlayacaksınız d0land1r1c1 diye?

2- Yemeksepetinden lahmacun siparişi verdiğinizde 1 saat sonra soğuk geldiğinde yine yemeksepetini mi d0land1r1c1 diye suçlayacaksınız?

Yani sanıyorum ki, iki seçenek için de cevabınız hayır olacaktır. Sonuçta örnekteki iki platformda sadece alıcı ve satıcı arasındaki köprü. Beğenmezseniz, o kişinin ve firmanın profiline -trader kullanabilir ve memnuniyetsizliğinizi belirten yorum yapabilirsiniz.
Bahsettiğiniz firmaları inanın hiç kullanmadım. Lakin muhtemelen bu şekilde puanlama vs sistemi vardır diye düşünüyorum. Zaten bir iki sorunlu iş yaptıktan sonra ya sistemden çıkartırlar veyahut zaten kötü bir profili olduğu için kişiler hizmet vermez.

Bir de görsel konusundan bahsetmişsiniz.
İmzanızdan gördüğüm kadarıyla wordpress işleri yapıyorsunuz. Sanıyorum ki web sitesi de yapıyorsunuz veya yapmışsınızdır.

Lojistik firmasına web sitesi yapacağınız zaman, kullanacağınız tır görseli ne olur acaba? Şuan firmanın kullandığı paslı veya kötü çözünürlüklü bir fotoğraf mı olur yoksa stok fotoğraf mı kullanırsınız?
Yani bırakın web sitesini, Türkiye'deki restoranlarının %99'undaki menüsündeki fotoğraf veya dükkanında bulunan fotoğraflar ile verdiği tabağın alakası yok.

Aslında sorunun temel kaynağı, lead kaybetmemek için satıcılara müsamaha göstermeleri. Çünkü ne kadar fazla pazar yeri olursa o kadar fazla komisyon gelecektir.
Veyahut bu iş için bir crm ekibi kurulmamasından kaynaklı.

Kısaca, sitemlerinizde kesinlikle haklısınız. Lakin, d0land1r1c1 lafı bence ağır bir itham olmuş hocam. Girişimler genelde, kendi cebini düşünüyor müşterini deneyimini düşünmüyorlar deseniz sonuna kadar haklısınız.