Hocam ben bu işi zamanında çok araştırdım. Uzaktan eğitim dersleri bile aldım, ama sonradan farkettim ki zihinlerimizin özgür olması gerekiyor. Ancak bu şekilde ''yeterli'' olabiliriz. Her konuda en önemli prensip araştırmak/bilgilenmek. Youtube bu konuda çok sağlam bilgi kaynağıdır. Bir kaç kanal önereyim: Ege Fitness, AĞIR SAĞLAM, Savaş Cebeci. Bu kanalların birbirlerine karşı bile zıt görüşleri olsa da hepsinden istifade edip kendi programını kendin oluşturabilirsin. Özellikle Ege Fitness Kanalının ''
kendi fullbody programını oluştur'' videosunu izlemeyi öneririm. Bu video ''ana mantığı'' öğrenmende baya faydalı olacaktır. Ha bir de çok önemli bir konu var: Kesinlik fullbody antrenmanıyla başla. Hatta ben hayatımız boyunca fullbody yapmanın ''doğal vücut geliştirme'' açısından çok daha faydalı ve ayriyeten yoğun/tempolu hayatımız için mükemmel bir şey olduğunu düşünüyorum. Ama unutma ki kendi vücudunu senden daha iyi tanıyan biri olamaz. Beslenme, antrenman ne olursa olsun her konuda... Bu biraz zahmetli bir iştir ama ömrünün sonuna kadar bu konuda zihnini özgür kılmak istiyorsan araştırma yapmalısın. Sonrasında öyle bir rahatlayacaksın ki her hareketin mantığını çözdüğün için çeşitli hareketleri yeri geldiğinde kendin değiştirip dizayn edeceksin. Tıpkı odandaki eşyaların yerini değiştirir gibi, rahatlıkla. 7 senelik araştırmam sonucu benim vardığım sonuç budur, sıra sende. Bence araştır ve bilgilerini kıyasla, vücuduna göre dizayn et. Unutmayalım ki ''bilgi koca kollu hocalardan'' daha etkilidir. Uzaktan eğitimlerin faydası olsa da ''bilgi ve özgür zihnin yeri'' her zaman ayrıdır. Selamlar.