Merhaba, öncelikle sizi tebrik ediyorum. Yoğun hayat temposundan, az zamanlığınada olsa, hayallerinize bir pencere açmışsınız. Konunuzu ve yorumları oldukça keyifle okudum. 23 yaşındayım. Birkaç ay öncesine kadar Ankarada ailemle birlikte yaşıyordum. Artık Ege Bölgesi'nde bir sahil kasabasında yaşıyorum. 80 m2 bir bahçem var. Yakın zamanda bahçemden çektiğim bir fotoğrafı paylaşıyorum belki biraz daha heyecan katar hayalinize.

Öncelikle bekarım. Tabi ki aileme karşı sorumluluklarım var. Buraya yerleşme fikri geçtiğimiz senelerde aklımdaydı. Babannem ve dedem burada yaşıyorlar. Lakin çevremdeki herkes yaşımın daha genç olduğunu, planladığım yerin (şuan yaşadığım yer) emekli bölgesi olduğunu, iş bulamayacağımı, çok pişman olacağımı söylediler ve ben geçtiğimiz sene çevremin etkisiyle Ankara'da kaldım. Seçim döneminde muhtar adayları, başkan adayları, meclis üyeleri derken Allah'a çok şükür kendime yetecek kadar kazanç elde ettim. O günlerde r10 üyesi değildim. Hatta internette bu kadar aktif de değildim. Sürekli koşuşturmaca, akşama kadar iş çıkarmaya çalışmalar, sabaha kadar tasarımlar bir koşuşturma gidiyordu. Burada kendimi eleştirmek isterim ki, birazda para hırsına kapılınca, koşuşturmanın sonunda büyük bir yorgunlukla başbaşa kaldım. Birgün babannemden bir telefon aldım. Biraz sitem etti, gelmeyecekmisin diye. Bende zor olduğunu söyledim. Yalnız içime dert oldu, kafama esti, gece valizi hazırlayıp otobüse atlayıp sürpriz yaptım. Ardından sadece eşyalarımı almak adına geri döndüm Ankara'ya .

Çevremin düşüncesi hiç değişmemişti ve hala da aynı. Bana soracak olursanız, herkes kendi hikayesini kendisi yazar hocam. Ankarada ben 23 yaşıma kadar bir meyve ağacı görmedim. ( Erik hariç

oda çok nadir

) Yanlız burada sabah ekmek almaya giderken bir incir koparıp yiyebiliyorsunuz. Size şuan yazıyı yazarken, bir yandan bulunduğum yere gelen domuzları görebiliyorum. Sabahladığım geceler, gün doğumunu izleyip, bahçeyi sulayıp, bisikletimle ekmek aldıktan sonra kahvaltı yapıp öyle uyuyorum. Burada hazır bir düzenimiz vardı. Yaşları ileri olan babannem ve dedemin hem ihtiyaçlarını karşılamak hemde artık yaşamımı burada sürdürmek adına kalıcı bir karar verdim. Kesinlikle pişman değilim, Ankara'da misal 10 lira borcum varken sabahlara kadar uyuyamıyordum. Burada 10.000 lira borcum olsa, çok Şükür kazanıp öderim deyip rahatça uyuyabiliyorum. Bence kendinizi nerede bulabiliyorsanız orada yaşayın. Tabi ki benim durumumla sizin durumunuz aynı değil. Evlisiniz sorumluluklarınız farklı, tabi tam sizin hissiyatlarınıza sahip olamasamda sizi ve endişelerinizi anlamaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi ben mutluyum. R10'a, siteme ve satılık domainlerime sarıldım, gelir sağlamaya çalışıyorum. İnanın bir yanlış yapacağım, birgün bile uzaklaştırma alacağım diye tedirginliğimden bildiğim bölüm kurallarını bile tekrar tekrar okuyorum. Dağda elektriksiz yaşamak çok zor tabi

böyle uç hayaller yerine, eşiniz hanımefendiyle oturup maddi, manevi, çevrenizi, ailenizi her konu bakımından değerlendirip, hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun. Hatalı yazdığım biryer varsa, affınıza sığınırım. Hoşçakalın.
https://i.hizliresim.com/AOXgLq.jpg