İfşayı kullandığım cümleyi tekrar oku lütfen. Girişim ile ilgili keyfi amaçlı herhangi bir karalamaya sebep olacak paylaşımları insanların girişimden daha fazla korkması, devlet memurluğuna daha fazla kaymaması ve dolaylı olarak beni daha fazla fakirleştirmemeleri için eleştiriyorum. Nihayetinde o başlığı ve anketi siz nasıl keyfinizce açtıysanız. Yaptığınız taktiksel manevranın arkasındaki mantığı anlamasam da halen diyorum başlık ve anket çok hatalı.
Sakın bir girişim yapmayın, herkes memur olsun diye bir cümle kullanmadım. Kendimi ifade edemediğimi düşünüyorum. Çok farklı yerlerden bakıyoruz olaya.
Kapış kapış.
İnternet girişim eko sistemini anlamak istiyorsan
https://www.dr.com.tr/Kitap/80-20-Ku...=0001686091001 öncelikle bu kitabı okuyup 80/20 kuralını öğrenmelisin.
* ************** kısmına senin baktığın yerden bakarsak tüm kapital sistemler ***********, amacı senin cebindeki parayı almaya bakıyor. En basiti bankalar, okullar, hastaneler gibi yerlerin verdiğin örneklere uygun müşteri şikayetlerine ulaşabilirsin.
Her şeyi devletten beklememek lazım, bu girişimler insanları dolandırdığına inanıyorsan ve bu iş modellerinin eksikliklerinin farkındaysan ona rakip olabilirsin, herşey para değil üreteceğin marjinal fayda onlardan daha iyiyse her zaman başarılı olursun.
TDK da *********** için kullanılan ifade aynen şu şekilde.
Birini aldatarak mal veya parasını alan kimse, ayyar, tokatçı.
Burada anlattığım konularda müşteriler hep aldatılıyor. Bir takım güvenceler ile müşterinin güveni kazanılıp kendi lehlerine hazırlanmış sözleşmeler aracılığı ile hak etmedikleri parayı kazanıyorlar.
Ben kimseye girişimci olmayın d.olandırıcı olursunuz demiyorum. Sözde girişimciliği destekleyen medya grubunun alladığı pulladığı sistemin aslında ne kadar vasat işlediğini anlatmak. Yoksa anlatacak olsak dediğiniz gibi bankalar, okullar, hastaneler, gsm operatörleri, özel sektör firmaları vs. Her tarafımız paramızı iç etmeye çalışan paragözlerle kaynıyor. Ama son dönemde bu girişimcilik furyası öyle bir fırtına estiriyor ki herkes girişimci olmalıymış, en çok para orada varmış, önemli olan ne kadar kişiye ulaştığın ne kadar ciro yaptığınmış gibi lanse ediliyor.
Çoğu insan da maalesef bu medya sayesinde sözde girişimlerden haberdar olup, medyanın kurumsallığına güvenerek işlem yapıyor. Ama sonra hiç beklemediği şeylerle karşılaşıyor.
Asıl sorun bence bizlerde, tüketicilerde. Hakkımızı aramadığımız ve o kadar kötü yoruma rağmen halen gidip saçma sapan yerlerden hizmet ve ürün almaya kalkıyoruz. Onlarda nasıl olsa satıyoruz, paramızı kazanıyoruz diyerek kendine çeki düzen vermiyor. Hal bu ki herkes tepkisini koysa, yaşadığı bir sorun da hukuki yollara başvursa ve bir daha kullanmasa, bu girişimciler de mecburen yaptıkları işi düzeltmek zorunda kalır.