constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görüşünüze saygım var. Ama yazdıklarımı yüzeysel okumuşsunuz.

Tabii ki şikayet edilecek çok şey var. Firmalar da müşterilerini şikayet etse neler çıkacak neler ama tüketici şikayetleri ile firma şikayetleri farklı. Genel de bilinçsiz müşteriler yüzünden firmalar şikayetçi olabilir. Okumadan, aramadan sormadan en önemlisi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan müşteriler yüzünden sıkıntı yaşanır. Fakat firmalar bünyelerinde profesyonel elemanları barındırıyor ve barındırmak zorunda. Müşteri tahsilsiz olabilir, okur-yazar olmayabilir, yazılanı anlayamayabilir, ama firmalar müşteriye destek olmak zorundadır. Art niyetli olanlar yok mu illa ki var. O da kendi ayıpları.

Alkollü kadın örneği sadece tek bir örnek. Dikkatimi çektiği için paylaştım. Ama yine aynı konuda genelde müşterilerin temizlikçilerden özensiz temizlik yaptığına dair şikayetleri olduğunu da yazdım. Ve bunlar sadece tek tük değil onlarca yapılmış şikayet.

Girişimcilik d.olandırıcılık mı sözümü de yanlış anlamışsınız. Maalesef sözde girişim gibi gösterilmeye çalışılan fakat arkaplanda insanların hiç de memnun olmadığı, aynı konuda onlarca şikayetin olmasına rağmen çözüm geliştirmek yerine kazanca ve ciroya odaklanıldığı konusuna dikkat çekmeye çalıştım. İşini hakkıyla yapanlara lafım yok. Baş tacı onlar. Yolsuzluk yapılıyorsa, birileri ceplerini dolduruyorsa bunu girişimle kıyaslamak ne kadar mantıklı bilemedim. Sonuçta kamu yararına iş yapmıyorlar. Devletin vereceği hizmeti daha ucuza daha kaliteli vermiyorlar. Bunlar birbirinden ayrı konular. Her konuya da yolsuzluğu rantı sokmak moda olmuş gerçi.

İlmin karşındakinin anladığı kadarmış derlerdi şimdi anladım
Öncelikle " ne kadar konuşursan konuş söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır " orjinali budur ve Mevlana tarafından yapılan bir tespittir.

Diğer yandan girişim ile d...landırıcılığı aynı başlıkta kullanmanıza dikkat çekmiştim. Bir firma bahsettiğim gibi yılda milyon adetli ürün üretir bunların bir kısmı hatalı olur ve gözden kaçar. İşte bu zaman müşterinin talebi oluşur veya şikayeti olur. 81 ilimizde eminim binlerce ev temizliği konusunda çalışan firma, 10binlerce ev temizliği yapan insan ve milyonlarca ev temizliği yaptıran tüketici mevcuttur. Bunlardan da şikayetler olması çok normal ama "girişimcilik ..landırıcılık " aynı başlıkta kullanmak gerçekten çok itici.