Yani konunun katıldığım noktaları var, ama katılmadığım kısımları daha fazla.
Dünyanın en bilindik girişimlerinde bile bu tarz vakalar oluyor. Onlarca örnek var bununla ilgili.
Girişimleri komple d0landiricilik olarak lanse etmek, gerçekten bir şeyler yapmak isteyip yıllarca projesi için kafa patlatanlara çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Belli ki okumayı seven bir kitle yok. Dolayısıyla kendi örneklerimi ve başımdan geçenleri yazmıyorum.
Dünyada da mutlaka örnekleri var ama oralarda denetim ve yargılama mekanizması daha gelişmiş olduğu için bu kadar sorumsuz davranılamıyor. Hatta daha çok rakibiniz olduğu için ve sosyal medya da yaşanılan kötü olaylar daha çabuk yayıldığı için ileriye dönük düşünen firmalar başı boş hareket edemiyor. Google, Facebook, Twitter gibi devler bile ciddi cezalarla karşılaşabiliyor, devletler belli sınırlamalar koyabiliyor. Kaldı ki bu şirketler küçük ölçekli işletmeler değil. Milyar dolarlık şirketler.
İyi girişimlere kesinlikle lafım yok. Zaten dikkat ederseniz verdiğim örnekler sadece bir kaç kişinin değil birden fazla kişinin ortak şikayetleri. Buna karşın bu firmalar sorunu çözmek yerine daha fazla kazanmanın derdine düşüyor. Yoksa işini hakkıyla yapanlara en ufak bir lafım yok olamaz da zaten.