caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dediğiniz mantıkla dilencilerin de isyan etmesi lazım bize para vermiyorlar diye.
Ben kendi görüşümü belirtiyorum, ister dini ister psikolojik bakış açısıyla bakın, insana kendinden yukardakine bakıp kendi yaşamıyla kıyaslamak daima stres, huzursuzluk ve mutsuzluk getirir.
Senden aşağıdakilere bakıp haline şükredersen, daima mutlu olursun ve elinin altındakilerin kıymetini bilirsin.
Benim bugün villam yok, villam yok diye ağlayıp sızlasam, devlete millete sövsem bana para vermiyorsunuz villam yok diye, yıllar boyu ağladığımla ve çektiğim acıyla kalırım.
Biri acıyıp yada beni haklı bulup villa verdiğinde bir süre sonra 2. villayı istemeye başlarım. Sonra bu böyle devam eder.
Ama şuan en azından başımı sokacak bir yuvam olduğu için şükrediyorum. İsyan etmiyorum, benden fakirlerin oluğunu biliyorum. Hem şükrediyorum, hemde çalışmaya devam ediyorum. Zamanla yeni evler de alıyorum. Allaha şükür yemek de yiyebiliyorum.
İnsan oğlunun karnını yalnızca toprak doyurur.
Şimdi bu arkadaş burada isyan etti diye devlet maaşına zam mı yapacak?
Twitter'da tt olsa memur zammı mı artacak?
Eylem yapsa sağı solu dağıtsa, ortalığı ateşe verse zam mı gelecek?
İster sussun ister susmasın, ben sadece görüşümü belli ettim.
Şuan eğer mutsuz bir psikolojideyse ve bu durumdan kurtulmak istiyorsa, yapabileceği en kolay şey kendinden aşağıya bakıp şükretmek. Ha elinden maaşına zam getirmek geliyorsa yapsın kendi bilir.
Ayrıca şükredin halinize mantığı da ilelebet bitmez, onu kafanızdan çıkarın derim. İnananı olsun inanmayanı olsun bu millet ekmeğe, nimete daima şükür halinde olmuştur. 100 ekmek alacak parası olsa da 101'inciyi alamıyorum diye asla nankörlük yapmaz. 1 Ekmeği de hor görmez. Haline şükreder.
Bu konuda adam sadece bir çocuğuyla geçinemediğini yazmış. Senin verdiğin örnek villayla alakalı. Neden böyle bir örnek verdin biliyor musun? Çünkü sende söylediğin şeyin çok mantıksız olduğunun farkındasın. Lüksten uzak yaşayan, yıllarca okuyup sınavlarda binlerce kişiyi geçip iyi bir işe girmiş adam bile sadece tek çocuğuyla geçinemediğini yazıyor. Bunun şükredilebilecek bir yeri olmadığını sende çok açık görüyorsun, bu yüzden villa örneği.

Bu arkadaş isyan etti diye devlet kendine çeki düzen verecek. Devlet 4. sarayı yapmayacak. Yani aslında yapmayacak ama her konuştuğunda senin gibi birisi çıkıp şükredin demese olacak bunlar. Bak fransa'ya 10 kuruşluk benzin zammı için ülkeyi ayağa kaldırdı ve sonunda seve seve geri aldırttı zammı. Bunun olmasının tek sebebi, bunlar olurken birilerinin şükredin diyerek onları durdurmaya çalışmaması. Gerçi ilginçtir ki, bu haberleri gören Türkler fransaya akıl verip, şükredin diyordu