Memur arkadaşlar alınmasın, gücenmesin benimde memurlar ile ilgili görüşlerim seninle aynı o ayrı konu. Benim karşı çıktığım şey insanların daha fazla standart istemesi kötü birşey değil. Aksine bunu eğer kötü bir hırs haline getirmezlerse hem kendine hem de ülkesine daha faydalı bir birey haline gelir. Çünkü daha iyi yaşamak isteyen adam işini her zaman daha iyi yapar daha fazla kazanabilmek için.
Bu alttakilere üsttekilere bakalım konusunda da tam tersini düşünüyorum. Her zaman bizden üsttekileri hedefleyip ona göre daha çok çalışmalıyız. Çünkü daha az kazananlara bakıp mutlu olmaya çalışırsak sadece yerimizde sayarız, daha başarılı olmak adına birşey yapmayız.
'Daha iyi yaşamak isteyen adam işini her zaman daha iyi yapar'
bu felsefe batıda çok fazla, afedersiniz it gibi çalışıyorlar. Çalışmak ve başarılı olmak adamların hayat felsefesi. Bir şeyleri doğru yapmak, paranın hakkını vermek adamlara özgü bir şey. **************, kolaya kaçmak vs. genelde fakir ülkelerde oluyor.
Bende çok çalışılmasından yanayım kişi kendi için çalışkan olmalı, çok çalışanın ülkede hakkını alıp alamadığı konusunda ben daha bir şey deneyimleyemedim, belki alan vardır alamayan da vardır.
Hedef konusunda bende öyle düşünüyorum zaten, şayet benim takip ettiğim insanların hepsi zengin, benim mal varlığımı kaç kat kere satın alabilecek adamlar var. Ama bu beni kötü hissettirmiyor çünkü 'ahh vah bende yok' demek yerine bu ne yapıyor da bunu alabiliyor yada bu ne yapmıyor da benden farklı diye hedef belirliyorum. Irk falan da fark etmiyor, mesela ali abdaal var, adam zengin, pakistandan ingiltereye gitmiş, doktor olmuş.
Ama psikolojik olarak mutlu hissetmek için aşağıya bakmalıyız.
Özet: çok çalış, kazan, şükret, yukarıyı hedefle, aşağıya bak. benim felsefem bu.