caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dediğiniz mantıkla dilencilerin de isyan etmesi lazım bize para vermiyorlar diye.
Ben kendi görüşümü belirtiyorum, ister dini ister psikolojik bakış açısıyla bakın, insana kendinden yukardakine bakıp kendi yaşamıyla kıyaslamak daima stres, huzursuzluk ve mutsuzluk getirir.
Senden aşağıdakilere bakıp haline şükredersen, daima mutlu olursun ve elinin altındakilerin kıymetini bilirsin.
Benim bugün villam yok, villam yok diye ağlayıp sızlasam, devlete millete sövsem bana para vermiyorsunuz villam yok diye, yıllar boyu ağladığımla ve çektiğim acıyla kalırım.
Biri acıyıp yada beni haklı bulup villa verdiğinde bir süre sonra 2. villayı istemeye başlarım. Sonra bu böyle devam eder.
Ama şuan en azından başımı sokacak bir yuvam olduğu için şükrediyorum. İsyan etmiyorum, benden fakirlerin oluğunu biliyorum. Hem şükrediyorum, hemde çalışmaya devam ediyorum. Zamanla yeni evler de alıyorum. Allaha şükür yemek de yiyebiliyorum.
İnsan oğlunun karnını yalnızca toprak doyurur.
Şimdi bu arkadaş burada isyan etti diye devlet maaşına zam mı yapacak?
Twitter'da tt olsa memur zammı mı artacak?
Eylem yapsa sağı solu dağıtsa, ortalığı ateşe verse zam mı gelecek?
İster sussun ister susmasın, ben sadece görüşümü belli ettim.
Şuan eğer mutsuz bir psikolojideyse ve bu durumdan kurtulmak istiyorsa, yapabileceği en kolay şey kendinden aşağıya bakıp şükretmek. Ha elinden maaşına zam getirmek geliyorsa yapsın kendi bilir.
Ayrıca şükredin halinize mantığı da ilelebet bitmez, onu kafanızdan çıkarın derim. İnananı olsun inanmayanı olsun bu millet ekmeğe, nimete daima şükür halinde olmuştur. 100 ekmek alacak parası olsa da 101'inciyi alamıyorum diye asla nankörlük yapmaz. 1 Ekmeği de hor görmez. Haline şükreder.

Hocam dediğin konuya girersek bu işin içinden çıkamayız.
Arkadaş yanlış anlamasın ama bu ülkedeki devlet memuru benim gözümde 20 milyar küsür maaş alan millet vekiliyle aynı değerde. İkisinin de çok bir işe yaradığını düşünmüyorum.
O yüzden ben maaşımdan çok iş yapıyorum, benim değerim daha fazla diyen memura inanmıyorum ben.
Ha hak ediyorsa, hakikaten emeğini veriyor, vazifesini fazlasıyla yerine getiriyorsa zaten o adam yükselir, müdürlüğe kadar çıkar, çıkamıyorsa Allah maaşına zam getirsin diyecek bir şey yok.
Ama bana kalırsa memurun vazifesi ve imkanlarıyla aldığı maaş gayet Türkiye şartlarında orantılı diye düşünüyorum.
Karşı çıkan olur, ilden ile, ilçeden ilçeye değişir masraflar ama benim şuanki gördüğüm kadarıyla maaşlar gayet uygun işe göre.

Ayrıca üstteki alıntıya yaptığım cevapta da belirttim, daha iyi bir yaşam herkes ister, ben oh şükredelim dilenci olalım, kaldırımda biriken suyu içelim, köpek maması yiyelim demiyorum.
Mutlu olmak istiyorsak, bizden üsttekilere değil, alttakilere bakıp, işimize tam gayret devam etmeliyiz diye düşünüyorum.

Şahsi fikirlerim bunlar, yine elbette karşı çıktığınız kısımlar olacak ama ben bu şekilde yaşıyorum ve gayet mutluyum, Allaha şükür maaşım az diye konu açma gereği duryurmuyor Rabbim, duydurmasın da. Ha açsam açarım, kime göre az neye göre az, bana göre 1k çoktur sana göre azdır, bana göre 10k azdır sana göre çoktur.
Bunlar göreceli konular, bende fikrimi belirttim.
Memur arkadaşlar alınmasın, gücenmesin benimde memurlar ile ilgili görüşlerim seninle aynı o ayrı konu. Benim karşı çıktığım şey insanların daha fazla standart istemesi kötü birşey değil. Aksine bunu eğer kötü bir hırs haline getirmezlerse hem kendine hem de ülkesine daha faydalı bir birey haline gelir. Çünkü daha iyi yaşamak isteyen adam işini her zaman daha iyi yapar daha fazla kazanabilmek için.
Bu alttakilere üsttekilere bakalım konusunda da tam tersini düşünüyorum. Her zaman bizden üsttekileri hedefleyip ona göre daha çok çalışmalıyız. Çünkü daha az kazananlara bakıp mutlu olmaya çalışırsak sadece yerimizde sayarız, daha başarılı olmak adına birşey yapmayız.