caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizde kendinize göre haklısınız ama gerçekten halinize şükretmelisiniz diye düşünüyorum. Dalgasına şükür mükür yazıyorlar ama bakın basit bir hesap yapalım.
Asgari ücret alan birisi 2k maaş alıyor.
Haftada neredeyse her gün çalışıyor, çalışmadığı 1 gün de çalışmıyor diye sanki şirketin anasına bacısına sövüyormuş gibi tepki alıyor.
İşe gidiş, yemek cart curt genelde çoğu yerde kendi karşılıyor.
Saatler heryerde değişik, 12 saat çalıştıran yer de var.
Zaten beden işçiliği, kimi yer siliyor, kimi tüm gün ayakta. Ama memursan koltuğun var masan var, penceren var, her memurun odası kendine özel daire gibi. Bilgisayarın var.

Ama memur:
Sabah işe servis götürüyor.
İş 9 da başlıyor, yarım saat çay aldım günaydın dedim selam verdim zaten 10 oluyor. Kimseye görünmezsen elindeki işi yaparsan zaten halini hatrını soran yok, istersen git depoda uyu.
Akşam 5 de paydos, 4, 4.5 dedinmi zaten çoğu kalkıp gidiyor.
Evine servis götürüyor.
Öğlen yemeği var, binbir çeşit yemek, kalorisine kadar uzmanlar hesaplıyor. Bir gün balık yersen ertesi gün tavuk yiyorsun.
Yükselme şansın var, iki sınava gir maaşa zam.
Kovulmuyorsun. korkusuzsun.
Hafta sonu 2 gün izinlisin, seninle birlikte herkes izinli olduğu için kimse sana kötü gözle bakmıyor yattın diye.
Para mı lazım, zaten dönem dönem mesai açılıyor, gidiyorsun cumartesi pazar 2 saat fazladan çalışıyorsun bide ordan ek para.
E zaten eve erken geliyon, bilgisayar forumundasın aç 2 iş de burdan yap.
Maaş desen zaten asgari ücretin kaç katı.

Yani siyaset yapmak istemem ama gerçekten halinize şükredin.
Şu attığınız bebek şeyini asgari ücretli adam alınca zaten maaşının 4/1 i bitmiş oluyor.
Şükretmek ile şükürcülüğü yaşam felsefesi haline getirmek arasında ince bir çizgi var. İnsanın haline, sahip olduklarına şükretmesi daha güzel birşey fakat buna şükrederken daha iyisine sahip olmak içinde elinden geleni yapmalı. Çok şükür memurum sesimi kesip oturayım ne verirlerse eyvallah kafasında bir adamın bu ülkeye vereceği pek fazla birşey olamaz. Kaldı ki sen xxxxx lira kazanıyorsun, işinde rahat o yüzden çok konuşma bak asgari ücret alıp ne ağır işler yapanlar var gibi bir düşünce, sağlıklı bir düşünce değil.
Yani özetle başımıza ne geliyorsa şükretmekten değil ama şükürcülükten geliyor. Herkes daha iyi bir yaşam standartı ister, konuyu açan arkadaşta bunu istemiş. Üstelik onun, benim, senin verdiğin vergilerin çarçur edildiğini görünce iyice canı sıkılmış.