caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizde kendinize göre haklısınız ama gerçekten halinize şükretmelisiniz diye düşünüyorum. Dalgasına şükür mükür yazıyorlar ama bakın basit bir hesap yapalım.
Asgari ücret alan birisi 2k maaş alıyor.
Haftada neredeyse her gün çalışıyor, çalışmadığı 1 gün de çalışmıyor diye sanki şirketin anasına bacısına sövüyormuş gibi tepki alıyor.
İşe gidiş, yemek cart curt genelde çoğu yerde kendi karşılıyor.
Saatler heryerde değişik, 12 saat çalıştıran yer de var.
Zaten beden işçiliği, kimi yer siliyor, kimi tüm gün ayakta. Ama memursan koltuğun var masan var, penceren var, her memurun odası kendine özel daire gibi. Bilgisayarın var.

Ama memur:
Sabah işe servis götürüyor.
İş 9 da başlıyor, yarım saat çay aldım günaydın dedim selam verdim zaten 10 oluyor. Kimseye görünmezsen elindeki işi yaparsan zaten halini hatrını soran yok, istersen git depoda uyu.
Akşam 5 de paydos, 4, 4.5 dedinmi zaten çoğu kalkıp gidiyor.
Evine servis götürüyor.
Öğlen yemeği var, binbir çeşit yemek, kalorisine kadar uzmanlar hesaplıyor. Bir gün balık yersen ertesi gün tavuk yiyorsun.
Yükselme şansın var, iki sınava gir maaşa zam.
Kovulmuyorsun. korkusuzsun.
Hafta sonu 2 gün izinlisin, seninle birlikte herkes izinli olduğu için kimse sana kötü gözle bakmıyor yattın diye.
Para mı lazım, zaten dönem dönem mesai açılıyor, gidiyorsun cumartesi pazar 2 saat fazladan çalışıyorsun bide ordan ek para.
E zaten eve erken geliyon, bilgisayar forumundasın aç 2 iş de burdan yap.
Maaş desen zaten asgari ücretin kaç katı.

Yani siyaset yapmak istemem ama gerçekten halinize şükredin.
Şu attığınız bebek şeyini asgari ücretli adam alınca zaten maaşının 4/1 i bitmiş oluyor.
Anne ayağım kırıldı değnekle yürüyorum - oğlum bak iki ayağı kırık olan hiç yürüyemeyen insanlar var şükret haline
Anne iki ayağımda kırıldı yürüyemiyorum - olsun oğlum en azından ölmedin şükret haline

Şu daha kötüyü gösterip şükredin halinize mantığı bitmedikçe Türkiye de herhangi bir ilerleme yaşanmaz. 3000 lira alıyorum, geçinemiyorum diyene asgari ücretli çemkiriyor, asgari ücretliye ücretli öğretmenler ve iş bulamayanlar çemkiriyor. Saçma sapan bir düzen var kafasını kaldırıp bir şeyler söyleyen hemen linç ediliyor. Madem sende maaşından memnun değilsin sende itiraz et, niye itiraz edenin kafasına vurup susturmaya çalışıyorsun.