Ous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne biçim tütün içtin bilmiyorum ama birinci sınıf kalitede adıyaman tütünleri var. İçtiğin tezzek kokulu sigaradan daha güzel kokuyorlar. Adıyamandan bağlantı bulursan denemeni tavsiye ederim.
Çelikhan tütünü ve izmir tütünü denedikten sonra parası olsa da normal sigara yerine bunu alan oluyor. Çelikhan Adıyaman ama izmir tütünü de Adıyaman'da yetişiyor tam olarak anlayamadım izmir tütününü. Bir de Küba tütünü meşhur ama çöp gibi geldi. Bu arada şu okuyup bitirince sigarayı bıraktığınız @SaMuSiA; 'nın imzasında ki konuda geçen kitabı durumu olmayan 1-2 öğrenciye hediye etmek isterim.



Motive eder mi bilemem ama sigara olayını şöyle düşünün;
Adsense ile uğraşanlar;
Hemen hemen bir çok kişi -ki özellikle acemiler, ilk etapta 2-3 TL yi gözünde büyütüyor oluyor bu iş vs. motive oluyor. Planlar yapılıyor işte burdan 500 gelsin makale yazdırıp tekrar yatırım yapıcam gibi. Sigarayı bıraktığınızda, her gün orada 18 veya 15 neyse yazdığını düşünün. 200 barajına gelene kadar zaten bir çok maratona giriyorsunuz. Sigaran 18 TL ise al sana kafadan 540 TL veya 450 TL. Makaleye backlinke vs. dönüştür. Sonra yine sigaraya başlarsınız zaten bir kaç ay bırakıp bu yolu bi deneyin derim
Sitesine makale ihtiyacı olanlar;
1 paket sigara = sitene günlük 400 kelimelik ingilizce makale veya 400'er kelimelik Türkçe 2 makale.
Böyle bir editörlük hizmeti almaya kalksanız ödeyeceğiniz paradan çekinirsiniz.
Makale yazarları;
1 paket sigara = sizin yerinize bedavadan yapılmış 2 iş. Peşin/tam ödeme =)

ÖĞRENCİLER;
Fitness salonuna üyelik + ortalama bir dans kursu + gitar kursu
Bunların üçüne veya ikisine birden şimdi istesenizde kaydolmaktan çekinirsiniz ancak bu parayı dövlete zaten veriyorsunuz.

Her gün ödemek zorunda olduğun bir para var. "Özgür Ol" muhabbetini biraz da bununla bağdaştırdım.

Şimdi bıraksan, 8x8 16 gb ddr4 ram alabiliyorsun.
Bi 250'lik ssd alabiliyorsun üstüne para kalıyor.
Markette kaşar 22-25 TL diye damak zevkinden vazgeçilebiliyor ama çıkışta 15 tl sigara alınabiliyor. Onun yerine kaşar alınsa 1 hafta yenilebilir.
1 çift aynı anda sigarayı bıraksa kira bedava daha ne yav.

Öğrenciye verilen burs zaten 500 TL.
Sigarayı bırakmanın ilk evresinde, her hafta (ay değil) içtiğin sigaranın fiyatı x7 parayı havaya atacağım diyip internetten biyerden alışveriş yapmak en mantıklısı gözümde.
Bunlar işin maddi kısmıydı biraz.

Yakınımdan sigarayı bırakan birinin bana acıyışı genelde hayattan zevk alma üzerine. Özellikle koku ve damak tadı. 2 gün zorla içirtmemişti ve yıllardır içtiğim kahveden aldığım tadın farklılığını tarif edemem. Bu kişi, "sigaraya bukadar para dökeceğime her hafta bi rakı açarım" kafasında sigarayı bıraktığından, ilk açtığı rakıya da eşlik ettiğimden ve alkolün yanında sigarasızlığa dayanamadığımdan geri başladım tabi =)

Tüm bunların dışında, vücut geliştirme muhabbeti. Sigarayı bıraktığınız 3. gün (çok değil 2. gün) açık havada yarım saat koşuya çıkın döndüğünüzde içtiğiniz sigara çok kötü gelir. Sonra o klişe lafı söylersiniz: "Ben yıllardır bu b.ku mu içmişim?"
3. gün abartı gelebilir belki ama uzun vadeli bir şey de değil. 2 gün içmeyip deneyin