Birinci yol bu yolu kullanırsanız teslim eden kargocuyu zor durumda bırakırsınız belki maaşından kesebilir veya işinden olabilir bu yüzden iyi düşünmek lazım.
Kargoyu siz teslim almadığınız için kargo firmasına şikayette bulunabilirsiniz. Adınıza gelen bir kargo ailenizden birine bile teslim edilemezken x kişisine (kim olursa olsun) teslim edilemez
İkinci yol telefonunuzun çalındığına dair savcılığa dilekçe verirsiniz hırsızlıktan yargılanır. Eğer kargonun teslim alındığı tarihte siz iş yerinden resmi olarak ayrıldı gözüküyorsanız biraz şansınız var ama memlekette cinayet davaları bile sonuçsuz kalırken böyle bir davanın hem kısa vadede sonuçlanması çok zor hem de kayıtlar ve deliller yetersiz olduğu için takipsizlik çıkma kararı yüksek olacaktır.
Bu arada telefonun taksidini her türlü ödemeye devam edersiniz buna engel bir durum yok satıcının bir sorunu yok çünkü.
Buradaki tek suçlu kargo firmasıdır malesef ki.