Şiddeti ayırmışlar.. Binbir parçaya bölmüşler. Kadın şiddeti, erkek şiddeti, siyasi şiddet, çocuk şiddeti, polis şiddeti, şu şiddeti, bu şiddeti diye devam ediyor. Öncelikli olarak şiddetin kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı yoktur. Saçma sapan algı yaratarak "Kadın Şiddeti" diye manşet atan medyayı kınıyorum. Konuda erkek şiddetinin olmadığını söylüyorlar. Bir erkek bir erkeği dövünce, öldürünce şiddet olmuyor mu? Bir erkek öldüğünde televizyonlarda ne zaman "Yine bir erkek öldü" "yine bir erkek şiddeti" tarzında cinsiyetçi bir yaklaşımla olaya yanaşılmıyor? Yok yani yolda beni bir kız dövse, pataklasa ve ben şiddet göstermemek adına elimi kaldırmasam alayınız geçerken gülersiniz ve erkek müsbeddesine bak kızdan dayak yiyor diye oturup bir de seyredersiniz. Şiddeti yapanlar yanlış, eleştirenler karşı koyanlar tepki gösterenler yine yanlış.
Dipnot: Bunu özellikle mesajımı yanlış anlayacak olan kişiler için tekrardan yazıyorum. ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIM. LÂKİN ŞİDDETN KADINI, ERKEĞİ, ÇOCUĞU, YAŞLISI, SUNNİSİ, ALEVİSİ, AKPLİSİ, CHPLİSİ VB. VB. OLMAAAZ. ŞİDDET BÖYLE AYRILAMAZ. ŞİDDET ŞiDDETTİR VE ÇÖZÜMÜ İDAM, MÜEBBET HAPİS FALAN DEĞİLDİR. ÇÖZÜM ANCAK VE ANCAK EĞİTİMDEN GEÇER. (Şuanki eğitim sistemi de değil. Buna da çok ağır eleştirilerim var. Gerçek eğitimden bahsediyorum.)