Merhabalar,

Sevgili Abilerim ve Kardeşlerim, geçtiğimiz son bir ayım çok karmaşık birbirini kovalayan zincileme problemler ile geçti. Hepsine şükür ederek isyan etmedim göğüs gerdim doğru ve dürüst bir şekilde yaşamam gerekiyormuş dedim ve yaşadım.

19 Temmuz 2019 günü olaylar bu konu başladı. Sabah bilgisayarcıya götürdüm 15 gün bilgisayarın anakartındaki çatlağın düzeltilmesini bekledim. Sonuç hüsran oldu. Bilgisayarcıya 350 verdim. Sahibinden.com üzerinden yeni bir anakart buldum, 400 TL+20 TL kargo parasıyla alıp makinama taktım. Harddisklerim ramlerim hepsi gitmişti. Yeniden SSD ve RAM aldım. Bilgisayarı aldım taktırdım 2 gün sonra ekran kartı çipi yandı gene. Bayrama girerken bu konu ile bir daha yıkıldım. Ameliyat için özel hastane, makas parası dikiş parası kayınpederime ve çevreme yirmi dört bin türk lirası daha borçlandım. Tamam dedim bunu da yaşamamız gerekiyor, en hayırlısı hangisi ise o şekilde olması için dua edip sabrettim sakince. Bu olaylar yaşanırken devamında; Bilgisayarımı Bu sefer farklı bir bilgisayarcıya götürdüm. 1 Hafta içerisinde tamir olabileceğini 450 TL Fiyat çekti. Elimde bekleyen işlerden dolayı bu süre çok ama çok uzundu. Telefonumu sattım, yeni bir bilgisayar almak istedim. samsung rv511 vardı elinde 800 liraya el sıkıştık. Makinayı aldım eve getirdim. Ne yaptıysam ne denediysem formata geçmedi. SSD Takınca bilgisayar ne formata geçiyor ne de açılıyordu. Tekrar götürdüm Harddisk kablosu değişti, test edildi açılmadı. Bios güncellemesi dahi açılmadığından yapılamadı. Söküldü cihaz aşırı ısınma yapıyor denildi Eyvallah dedim 4 günde buradan kaybettim.

Onu da oraya bırakarak eski parçaları elde ne varsa nakite çevirdim Lenova G500 Aldım. Şu anda her şey sorunsuz ilerliyor, elimde bekleyen bir kaç iş var. Çok uzun zaman geçtiği için ufak tefek sorunlar da yaşıyorum iş verenler ile. Hepsini sıraya koymaya çalışıyorum, ama herkesin bir aciliyeti var. Bilgisayarı açıyorum ama kendimi toparlayıp iş yapamıyorum.

Bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim, kendimi nasıl işime verebilirim? Gerçekten bedenen ve ruhen oldukça dincim. Ama bir şeyler yapamıyorum. Tam iş yapmaya odaklanıyorum forumda kendimi konu okurken buluyorum.

Benzer bir durum yaşayan, yada farklı bir şekilde kendisine çözüm üretebilen varsa, biraz tecrübe veya yönlendirme yapabilirmisiniz bana?

Lütfen çok rica ediyorum, konu off topic de, biraz tecrübelerinizi istiyorum.