uguryesbek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo'da 2 x 2 = 4 etmiyor elbette ama kendi deneyimlerimden yola çıkarak önerim 4. numaradır. www.siteadi.com/ankara/kecioren-arac-kiralama şeklinde. Fakat sonunda ki barış rent a car ı anlamadım. Arama hacmi çok düşük neredeyse hiç olmayan bir kelime gibi tahmin ediyorum. O da URL'ye dahilse boşuna link uzatmayın derim. İyi çalışmalar umarım başarılı olursunuz.
Hocam sondaki barış ren a car kısmı aslında o kuruma ait bir sayfa yani o kurumun bilgilerinin yer aldığı kısım. Kısacası sayfa başlığı diyebilirim. Dolayısıyla kategorilerin altına hizmet veren kurumları kendi isimleriyle eklemeyi düşündüm. Bununla birlikte belirttiğini url yapısında "ilçe-araç-kiralama" anahtar kelimesi yerine "il-arac-kiralama" kullanılsa daha mı iyi sonuç alırız acaba. Bu soruyu şunu düşünerek soruyorum. Google aramalarında kişiler ankara araç kiralama anahtar kelime grubunu "herhangi bir ilçe araç kiralama" anahtar kelime grubuna göre daha mı fazla aratırlar. Buna göre de acaba ankara araç kiralama anahtar kelimesi url de geçse daha iyi olmaz mı? Birde hem ili hem de ilçeyi anahtar kelime olarak kullandığım 1. örnek spam olarak mı görünür ya da çok mu uzun olur.

ntka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
www.siteadi.com/ankara/kecioren-arac-kiralama / baris-rent-a-car
bunu tavsiye ederim ve ekleyelim TİTLE kısmı ise Tam tersi olmalı
baris-rent-a-car - kecioren-arac-kiralama - ankara - Site title şeklinde olursa istediğinizi elde edebilirsiniz.
Hocam 1. örnekte kullanılan url yapısında hem il hem de ilçe anahtar kelime kullanımı dolayısyla spama mı düşer ya da çok mu uzun olur. Ben ankara araç kiralama çok aratılır diye onuda url de geçirmeyi düşünmüştüm.
Birde title ayarlama kısmını nerden yapıyoruz. Dediğiniz urlnin tam tersi hiyerarşiyi nereden ayarlıyoruz. (Edit: google aramalarında görünen kısım mı acaba hocam belirttiğiniz title)