Merhaba Arkadaslar,
Bir kac ay once domain domain koleksiyonu olusturmaya basladim, yabanci domainleri duser dusmez kayit ediyorum. Elime bir adet otel domaini gecti, mevcut otel ayni domainin farkli bir uzantisini aktif olarak kullaniyor, otel 4 yildizli bir otel. bendeki uzantisini da yonlendirme amacli almislar fakat hatayla yenilemeyi unutmuslar. Hizmet aldiklari sirketi degistirirken bu domaini yenilememisler ve duser dusmez bana denk geldi ben de kayit ettim.
Beni bulundugum ulkedeki makamlara sikayet etmisler ve domainin elimden alinmasini talep etmisler. Suanda aktif olarak arabulucu heyetle gorusmeler suruyor, heyet beni hakli bulsa da bunu acik acik ifade edemiyor. Eger heyet yoluyla anlasmaya varamazsak mahmeke yolu gorunuyor.
Ben otel sahiplerinden para talep ettim, heyet bunu uygun gordu. Otel bugun bana 350 euro teklif etti, miktar iyi olsa da bir taraftan yaptigim seyin etik olmadigini dusunuyorum. Otel sahipleri domainin daha onceki yillarda onlar adina kayitli oldugunu kanitladi, hatayla yenilemeyi unuttuklarini kabul ettiler. Bu yuzden baska kimsenin isine yaramayacak domain ismini otele zorla parayla satmanin etik olmadigini dusunuyorum, sanki haram para gibi geliyor.
Sizce ne yapmaliyim ?
350 euro cok karli gibi gorunuyor fakat son 4 haftadir heyetle gorusmeler suruyor, hersey yazismayla oldugu icin zaman uzadi.
Sizce domaini 350euro gibi bir karli fiyatla satmali miyim yoksa alin domain sizin olsun deyip ucretsiz vermeli miyim ?