robben678 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r10'un içinde olduktan sonra gerçekten isteyip de iş bulamayan insanlar olması beni şaşırtıyor. Ücret falan mı beğenmiyorsunuz arkadaşlar? Yanlış anlamayın lütfen, siyasi bir görüş ya da durum için ifade etmiyorum bunları; herkese saygım da sonsuz. Ekonominin ve hayat pahalılığının da farkındayım ama ''aylardır iş bulamıyorum sitede'' ya da ''işi kabul etsem de dönmüyorlar'' diyenler garip geliyor bana.
Aylardır forumda cache hizmeti veriyorum. Ciddi oran da bir azalma meydana geldi iş taleplerinde. Sadece ben değil aynı sektörde çalışan bir çok arkadaşta eskiden 2-3 günde 1 iş alırken şimdi 5-10 günde 1 iş alırsa ne ala. Biraz yaz ayının gelmesi biraz da ekonomik sebepler yüzünden bence ciddi bir düşüş oldu.

Reel sektörde ki ekonomik soruna gelecek olursak durum daha vahim. Maalesef avm lerin ağzına kadar dolu olması, lüks arabalar, gösterişli konutlar, her ay değişen akıllı telefonlar vs. Bunlar bir ülkenin ekonomisinin iyi olduğuna dair bir işaret değildir. Krizin artçı sarsıntıları olur. Geldiğine dair ipuçları verir. Ve ne olduğunu anlamadan bir kaç dakika da kriz çıkar. İspanya da bile gençlerde ki işsizlik oranı aşırı düşüktü. Herkes kolayca iş bulabiliyordu. Her yerde binalar yükseliyor, bisiklet yolları, havalimanları vs. Ama her şey iyi gibi gidiyorken birden kriz çıktı ve ülke battı. O yüzden şu anki ekonomik tablo sizi yanıltmasın. En ufak bir kıvılcıma bakar her şey. O zaman ne avm kalır dolu, ne binilecek otomobil, ne oturulacak ev nede akıllı telefonlar.

İnşallah kriz çıkmaz. Birileri özellikle youtube da kendini ekonomist olarak tanıtarak günde 3-5 video paylaşarak ekonomik kriz çıktı çıkacak, dolar pazartesi 10-12 tl olacak gibi akıl almaz senaryolar uyduruyor ama her seferinde de teorileri elde patlıyor. Kriz çıkarsa en çok bunlar sevinecek. Ben dediydim diye.