delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nafaka konusunda canı yanan sadece ben değilim %90 nafaka ödeyenler bu durumda. Neyse bu ayrı bir konu zaten.

Bir insan kız/erkek farketmeksizin giyinişini dışarıdaki insanlara hoş gözükmek için hazırlar (istisnalar hariç). Ben, siz ve buradaki herkes de buna dahil. Açık giyinen birisine ben bakmamaya çalışıyorum fakat bakanlar olduğuna göre, bundan rahatsız oluyorsan giymeyeceksin.

Avrupa'da çıplak da geziyorlar biz avrupalı değiliz. Oranın tüm zihniyetini alacak da değiliz. Orada sokak ortasında cinsel olarak yaptığınız hersey normal gibi gözükür yasak da değil. Sapıklık sadece açık gezene bakmak değil, açık gezmekte aynı eş anlama gelmektedir.

Hangi zihniyetin değişmesi gerektiğini düşündüğünüzü bilmiyorum fakat "Medeniyet bedeni açmakla olmuyor".

Müslüman bir ülkede yaşayıp, ben istediğim yerimi açarım, ama bana bakanlar sapık derseniz kusura bakmayın bende size, açmayın sapık olan sizsiniz diyebilirim.

Madem özgürlük var, bakma özgürlüğü de var.
Öncelikle çoğunluğu müslüman ​olan bir ülkede yaşıyoruz , müslüman bir ülkede değil. Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir.
İnsan önce kendine hoş gözükmeye çalışır , sonra dışarıdakilere. Sadece giyim değil , sosyal hayatta bir çok konuda dışarıdaki insanların ne dediğine göre yaşayacaksak hiç yaşamayalım daha iyi. Birkaç kişinin sözüne , bakışlarına , davranışlarına boyun eğerek limitlendirilmiş bir yaşam demek bu..
Avrupa'da kimse sokak ortasında cinsel eylemde bulunmuyor. İstisnalar mevcut elbette fakat bizde de çok koyu dinci gibi gözüküp benzer şeyleri yapanlara bizzat gözümle defalarca şahit oldum. O yüzden bu kıyaslama bana göre yanlış.
Medeniyet bedeni açmakta değil , biri bedenini açmış olsa bile onu cinsel sapkınlıklar olmadan görmekte.