Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 12 yıldır sigara kullanıcısıyım. Şu an günde 2 pakete yakın sigara içiyorum. Daha önce farklı farklı videolar izledim, Allen Carr'ın belgeselini de izledim, kitabını da okudum ama beceremedim. Bu kez farklı olacak, bu gece itibari ile sigarayı bırakıyorum. Bu konuyu niye açtın derseniz hem sürekli güncelleyerek kendimi motive etmek, hem de sizin motivasyonlarınızdan faydalanmak için.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler ☺️
Hocam 20 yıl boyunca günde 1- 1.5 paket sigara içtikten sonra (son 2 yılı günde 2 paket sarma) Allen amcanın videosunu izledim ve bırakmayı denedim ama sadece 3 saat bırakabildim. Allen Carr'ın dediğine göre sigarayı mutlu bir bırakan olarak bırakacaksınız demişti ama ben çok mutsuz ve huzursuzdum. Sonra aralıklar ile 2 defa daha izledim o videoyu. ve birgün aklımda sigarayı bırakmak bile yokken 03.08.2018 yılında akşam saat 21:00 civarı son sigaramı içtim ve nedendir bilmiyorum içesim gelmedi.(sanırım video etkili oldu) Ama sigarayı bıraktım da demedim. sadece bakalım ne kadar içmeden duracağım dedim kendi kendime ve mutlu bir bırakan oldum. 1 seneden biraz fazla oldu bırakalı. ilk zamanlar rüyalarıma bile girmişti. hala da ara ara canım istiyor. ama bir tane bile içmedim tek nefes bile içime çekmedim. bir dönem çok fazla canım istemişti o aralar yürüyüşe çıkdım. spor yaptım. sonuç olarak mutlu bir bırakan oldum. umarım sen de mutlu bir bırakan olursun

Ben de bırakmak istiyorum 10 yıldır içiyorum. Çok denedim başaramadım 2 sene önce kalp krizi geçirdim 3 ay bıraktım hiç canım çekmezken aklıma bile gelmezken bi arkadaşla kafede kahve içmeye gittiğimiz bir gün ver ulan tadına bakayım dedim tekrar başladım.. Geçen ay kızım oldu 6 aylık prematüre doğdu şu an küvezde, onu kucağıma aldığım anda bırakacağım diyorum ama sigara bağımlılığı öyle bir hale gelmiş ki sanki içmeyince hayattan zevk alamayacakmışım gibi geliyor... Son çare champix deneyeceğim önümüzdeki ay.
Sigarayı bırakmanın en iyi yolu hiç başlamamaktır demişler. Forumdaki kardeşlerime tavsiyem asla ve asla başlamayın yoksa yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda hayatımın en büyük hatası buymuş diyeceksiniz.
hocam champixi ben de denemiştim, hatta bir gün boyunca sigara da içmemiştim fakat ben ne yaptım ? sigarayı değil hapı bıraktım. çünkü sigarayı bırakmayı istememiştim. konu sahibinin bahsettiği kitabı okuyabilirsiniz bence etkili