unchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hepsi doğru güzel öneriler ama şuna anlam veremedim kâr edemezsin desen neyse zarar etmek garip.
  • POS makinesi kullanacaksan, sigaraya paket başı 0.50 kr. komisyon koymayı unutma diğer türlü bir sigara paketinde 0.9 kr. zarar edersin.
Diğer işlemler hep toplu geçmiş bir tek bunu bulabildim örnek için. Bir paket Parliament 18.50TL. Ben 19.00TL çektim komsiyon ile beraber, hesaba 18.51TL geçmiş. 19TL'lik işlemde 49kr. komisyon kesmiş. Parliament aşağı-yukarı 40-45kr. arasında kar marjı bırakıyor. Eğer ben bu işlemde komisyon almazsam, sattığım sigarada zarar ederim. Toplu alışverişlerde almıyorum zaten, biri-diğerini dengeliyor diyerek. Bunu müşteriye anlatamıyorum daha doğrusu anlamak istemiyor. Kibar bir dil ile başka bir markete gitmesini, mümkünse süpermarket tarzı yerlerden komisyonsuz alabileceğini söylüyorum. Doğru bir davranış mı? Hayır kesinlikle değil, etik de değil ama niçin zarar edeyim? Sonuçta ben ticaret yapıyorum. Gece millet mışıl mışıl uyurken, ben ekmek param için bekliyorum burada.
NOT: POS hesabına günlük para geçtiği için komisyon bu kadar fazla. Aylık çevirebilen marketçi varsa helal olsun.