İyi çalışmalar,
Sizin makalenizi okuyacaksa forumda video çekimi yapan arkadaşlar var. Zira metinden okunacaksa bilmesine gerek yok.
Araştırma yapıyoruz haliyle işin içinde video araştırmaları da giriyor. Malesef ki ".....nasıl para kazanılır" tarzı videolar her hangi bir bilgi vermiyor. Basit mantık ile kişi nasıl kazanılacağını biliyorsa zaten kendi yapar, video amacı kazanamayan ama başkalarına kazandığını "yutturan" kişilerin, olayın iç yüzünü bilmeyen "hevesli" kişilerin hayalleri üzerinden para kazanmasına çalışmaktan başka bir şey değil.
Şu kategoride pin to pin site açmayı öğrenen eğitim satmaya başladı bir süre önce... Belki de yüzden fazla kişi eğitim aldı hatta birden fazla eğitim alan da var. Kazandılar mı? Yüzde 5 oranındaki kişi "şans" eseri kazandılar. Diğerleri sunucu ve domain parasını bile çıkaramadan ya pinterest ban ya da adsense ban ile karşılaştılar.
Elbette suç eğitim satanlarda değil, süslü sözlere kanıp para hesabına yatmadan sunucu domain eğitim alanlara oldu. Adsense hesabı banlanan, pinterestte uğraştığı halde shadowban veya domain ban yiyen arkadaşların konusu açılmaya başladı.
Durum öyle bir hal aldı ki,
Pinterestte bir birilerinin hesaplarını şikayet eder hale geldiler. Bot yazıp pinterest ve adsense hesapları banlatmaya çalışıyorlar (muhtemelen yapanlar vardır. Forum dışı)
Tamam spam yapıyoruz ama son 4-5 aydır bazı arkadaşlar forumu spamlıyor alenen. Bir birimizi spamlıyoruz.
İyi forumlar, iyi çalışmalar
Yorumunuzun bir kısmına katılmakla beraber "yüzde 5" kısmına katılmıyorum.Gayet kaliteli eğitim satan ve ciddi anlamda eğitim verdiklerine kazandıranlar var, yaptığı sistemi cidden işleyen kazandıran arkadaşlar var eğitim almamış olabilirsiniz belki ama eğitim satan ve kazandıran arkadaşları genelleme içine almanız doğru değil