Mealini açıklıyorum, toplanın ;
Sen benim politikalarıma uygun site yapsan da benim reklam verenimi alakadar etmeyen bir içerik paylaşırsan, ben senin o içeriğinde REKLAM GÖSTERMEYECEĞİM diyor. Ama korma sakın diyor, ben senin 100 içeriğinin 50 tanesinde reklam göstermezsem banlandığını düşünme diyor, bu politika ihlaline girmez diyor.
Zaten bu olayı son 4-5 aydır yapıyorlardı, denemelerini yaptılar, sonuca vardırdılar. Bazı içeriklerimde reklam gözüküyor, bazılarında gözükmüyordu. Şuanda artık bu yapıya geçtiler.
Bu nedenle değerli makaleci arkadaşlarımızın, artık anahtar kelime araştırmadan, sağdan soldan çırptıkları içeriklerle bir yere gelinemeyeceği net anlaşılmış oldu.
Güzel bir haber daha vereyim ; ( bu benim kendi değerlendirmemdir )
Artık sanırım bu sistemle, reklam verene de bir filtre sistemi getireceği gibi, iyi kötü içerik kavramını artık çok daha netleştirecek google. Böylece artık 0.1 kuruş 0.10 kuruş gibi rakamlar yerine daha iyi rakamlar kazanabileceksiniz.
Şayet Türkiye'de reklam verenin azaldığı gerçeği kadar, yayıncının azalma oranı daha da fazlalaştı. Bu nedenle artık 0.1 kuruş gibi komik rakamları Google bize vermeyecek diye NET konuşabilirim. ( fakat içeriği reklam verene hitap eden için geçerli )
Ek bir öneri daha geliyor ;
Otomatik reklam kodu eklediğiniz alanlarda, bu olayı çok sık yaşayacaksınız. Bu nedenle otomatik reklam kodu eklememeye çalışın. ( içeriğinize güveniyorsanız ekleyin )
Otomatik reklam kodu eklemezseniz bu olaydan çok yara almazsınız, fakat az kazanırsınız diyor google.
Bu politika neleri değiştirecek ;- Kaliteli içerik sunan yayıncıya, kaliteli tbm gelecek. Çünkü reklam verene büyük ihtimal bir filitre verecek, buna göre seçim yaptırarak nokta atışı pazarlama yaptıracak, ee bunun bedeli de biraz tuzlu olacak...
- Haber sitelerini artık sanırım her sektörün içerisinde göreceğiz, çünkü uyanırlarsa ki uyanmamaları mümkün değil, her sektörde içerik paylaşmaya devam edecekler.
- Onedio.com ve buna benzer goy goy sitelerinde yayınlanan içerikler değersizleşecek. ( goy goy içerikleri ) Kazanamayacak değil, çok az kazanacak yapıda olacak. Çünkü " bu testi çöz, sana psikolojin bozuk mu " içeriğine reklam veren olmayacak. ( Reklam veren bu tarz içeriklere ancak marka bilinirliği ve hedef kitleye pazarlama konusunda yayın yaptırır ancak )
- Spam ve pin to pin yapan arkadaşlara bol şans diliyoruz.
Neler yapmalısınız ;- Kaliteli içerik, kaliteli içerik, kaliteli içerik. Artık örnek : dua sitesi, namaz sitesi, mp3 sitesi, canlı tv izleme sitesi yerine. Reklam verenlerin, reklam vereceği kategorilerde yayın yapan ve kaliteli içerik paylaşımı yapacağınız sitelere yönelin.
- Lütfen içeriklerinizi 1 - 2 TL'ye yazan arkadaşlara yazdırmayın, anahtar kelimeleri analiz ettirin, doğru başlık kullandırın.
Bir beğeni, bir r10 gold yeter