Hocam iş yeri açmak için uygun bir zaman değil bence ama müşterilerinizin çoğunluğu öğrenci olacağı için (kredi-burs) belli bir para akışı olacak yani riske girmeye değer diye düşünüyorum. Yalnız size tek önerim AR-GE çalışması yapmanız. Yani okulların açılmasını bekleyip, öğrencilere anket yapabilirsiniz/yaptırabilirsiniz.
Örneğin;
Kumpir dükkanı olsa kumpir yer misiniz?
Kumpir sever misiniz?
tarzında direkt cevap odaklı soruları sorup gelen cevaplara göre hareket edersiniz. Bir de fiyatı, geliri gideri iyi hesaplamak lazım hocam. Hem öğrenci dostu fiyat olmalı hem de giderlerinizi karşılamalı.
Şimdiden hayırlı olsun
teşekkürler önerileriniz için hocam . dediklerini değerlendireceğim mutlaka.
Şu ortamda işyeri açmak mantıklı değil. Bence bir yerlerde çalış daha iyi
şuan için zaten çalışmaya devam ediyorum , ama bendeki esnaf kanı çok dürtüyor
Anladigim kadariyla ustaligi siz yapmayacaksiniz, o nedenle ogrenci icin kimi zaman lux sayilacak olan bir alternatif atistirmalik yerine doner gibi doyurucu gida isine yonelmenizi tavsiye ederim. Her iki ihtimaldede usta calistiracaginizi varsayarak diyorum. İlla tamamen gida odakli degil de kafe konseptli yer istiyorum diyorsanda kahveci dusunebilirsiniz bence
bulunduğum mahallede dediğiniz ihtiyaçları karşılayacak çok güçlü rakipler var , milyonluk yatırımlar mevcutken 50-60 bine onlara rakip çıkabileceğimi düşünmüyorum bu yüzden diğer gıda konseptini düşünmüyorum hocam . teşekkürler düşüncelerin için