Merhabalar;
bu konuyu elim ayağım yıllarca ya kış demeden deliler gibi terleyen ve bunun sonunda ameliyat olan birisi oalrak bilgilendirmek için açıyorum, forumda da bu dertten yakınanları gördüğüm için ve daha önce tavsiye ettiğim bir yöntem olduğu ve şimdi ise tam tersi olduğunu anlatmak için açıyorum. Bu yazımda bu derdi yaşayan arkadaşlara çözüm yollarını anlatacağım. Yazının sonuna kadar okurlarsa yaşanmış bir sağlık makalesi tadında bir yazı olacak..
Elim ve ayağım yaz kış demeden aşağıdaki şekilde terliyordu. İnanır mısınız bilmem ama zamanında liseye geçiş sınavı olan SBS sınavına bebek pudrası ve büyük kalın kağıt havlu ile girmiştim...
Bu terlemelerim sonucunda Klipsli ets ameliyatı oldum, bu işlem koltuk altındaki ter bezlerine titanyum klips takılarak işlevini azaltma işlemi. İlk 6-7 ay benden kurusu yoktu, sıfır ter herşey güzeldi, sonra işler tersine dönmeye başladı. El ve ayak terlemem eskisi gibi olmasada bir miktar geri döndü (bu durumdan rahatsız değilim) fakat bunun yanında bu ameliyatı olan herkesin yakındığı refleks terleme belası çıktı.
Refleks terleme durup dururken yaz kış aşağıdaki gibiterlemek oluyor. Ve bu ter sürekli, bir an olsun kesilmiyor refleks terleme. Çok rahatsız edici bir durum. İnsan duşta bile terler mi? TERLİYOR...
Resmen şekilli terliyorum çünkü bölgesel bir ter refleks terleme. Sırt ve göğüsten çıkıyor el ve ayaktan çıkmayan ter
Bu haftaki bir terleyişimden görüntü, gördüğünüz gibi boynumda gram ter yok ama bölgesel olarak terliyor sırt ve göğüs hiç durmadan...
Kesinlikle klipsli ets ve ameliyat önermediğimi söyleyebilirim.
Peki ne öneriyorum ?
El ve ayağınıza botoks yaptırabilir ve bu sayede 6 aylık periyotlar şeklinde bu dertten kurtulabilirsiniz. Bunun yanında iyontoforez yapabilirsiniz el ve ayağınıza. İnternette araştırırsanız iyontoforez hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Suya pil vasıtasıyla ufak bir elektrik vererek teri kesme işlemidir. Ortalama 100 TL ye kendi cihazınızı yaparak terlemenizi azaltabilirsiniz.
KAMU SPOTU
Kesinlikle klipsli ets ameliyatı olmayın. Bu ameliyatı yapan kısıtlı sayıdaki yer bu ameliyatı ballandıra ballandıra anlatıyorlar çünkü kısıtlı yapılıyor ve sizin üzerinizde deneme yanılma yoluyla deneme yapıyorlar.
Facebook üzerinde refleks terlemeden mağdur 3000 kişilik bir grubumuz var. Bu ameliyatın mağduru çok...
Etiketler : Klipsli ets, aşırı terleme klipsli ets, ets ameliyat, refleks terleme, aşırı terleme