14TL olan TBM arama sonuçları için geçerli olan TBM. Görüntülü reklam ağı için çok daha düşük TBM ödenir. Ayrıca arbitraj yasak Adsense'te.

gokhantuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Adsense kazancı için bir konuyu kendimde açıklığa kavuşturmak için desteğinize ihtiyacım var.

1) Adwords tarafındaki TBM'si yüksek kelimelerin Adsense kazancına oranla etkisi nasıl oluyor?
Örneğin; cloud sunucu kiralama kelimesi top of page bid (sayfanın üst kısmı) TBM'si 14 TL. Bu kelimeyi arayan ve organik sonuçlarda benim siteme gelip reklamıma tıklayan kullanıcıdan bu TBM'nin %68'ni mi kazanmaktayım? Adsense kazancı temel olarak bu şekilde mi belirleniyor.

2) Görüntülü reklam ağı üzerinden reklamverenler bilir ki çok düşük TBM ile trafik çekilebiliyor. Yani 0,10 krş.gibi tbm rakamları çok rahat elde edilebiliyor. Bu durumda bizim websitemizde bu şekilde yayınlanan reklamlarda Adsense kazancı nasıl belirlenmekte? Çünkü reklamveren benim sitemi ve benim sitemi bulunduğu kategorileri Adwords hedefleyip 0,10 krş.tbm ile kendi sitesine trafik çekebiliyor. Bu durumda önceki seçenekteki 14 TL TBM olayı hikaye mi oluyor?