1. Domainler ucuz ve insanlar yüksek fiyatlara domain almak yerine bir iki harfini yada kelimesini değiştirerek kendilerine özgün domain almayı tercih ediyorlar.
2. Özgün domainlerin çoğu alındı genelde açık artırma yada satıştaki domainler orta seviye domainler. Milyarlık domaini olan insanlar satmak yerine faal hale getiriyor.
3. Üstteki arkadaşın dediği gibi ve ek olarak domaine para vermek yerine reklam ve seo'ya para harcanması, tema, içerik çalışmaları vs.'ye para ayrılması daha mantıklı görülüyor. Domainin otoritedeki önemi azalıyor. Acayip domainler trend olabiliyor. (bknz n11, onedio vs.)
4. Evet dediğiniz doğru eski domainler sektöre girerken daha etkili oluyor ama insanlar genelde sizin o domaine 13-14 yıldır kaç para ödediğinize değil, domainin kalitesine bakıyorlar. Bunu ben oyun şeylerinde tecrübe ettim. Oyun hesapları satarken bana kaç yıldır oynadığım hesap da olsa, oynadığın senin yanına kalıyor, önemli olan içi denmişti. Buda onun gibi bir şey, 13-14 yıl size kalabiliyor.
5. Bu sadece Türkiye'de böyle değil. yurtdışında da benzer. Domain yaşı çok önemli. Bunu çözmek için özel katalog siteler var, günübirlik düşmüş domainleri gösteren. 15-20 yıllık domainler bile görünüyor. Adam bir işe gireceği zaman ordan 15-20 yıllık domaini gidip normal reg fiyatına alıyor.
Vs.vs.