Natro'da 2 adet kurumsal hosting paketimiz bulunmaktaydı. Bu zamana kadar hafif içerikli, sistemi meşgul etmeyen basit wp siteler, html siteler tutuyorduk. Pakette bir tane de 3 yıl önce kurulan ama kullanılmayan prestashop tabanlı e-ticaret sitemiz vardı. Zamanında kuruldu, içine birkaç içerik atıldı öylece kaldı.

prestashop versiyonunu 1.6.x'ten 1.7.x'e yükseltmekisteyince natro ile sorunlar başladı.

Her yükseltme denememizde 500 internal server ve timeout hataları verdi.
Destek talebi açtık.
PHP limitleriniz yüksek ama tekrardan güncellendi tekrar deneyin denildi.
Denedik yine timeout ve 500 hatası.
Tekrar natro ile iletişime geçtik, telefonla aradık. Yine aynı şeyler PHP limitlerinizi yükselttik 15 dk sonra deneyin.
Tekrar denedik yine aynı hatalar.
Cpanel üzerinden limitleri kendimiz değiştirdik çok yüksek değerlere getirdik yine hatalar devam etti.
1.6.x sürümünü komple silip sıfırdan 1.7.x kurduk. PHP versiyonunu 7.2 yaptık belki yazılım kaynaklıdır diye. Bu sefer de 22.8 mb zipli tema dosyasını yüklerken aynı hataları vermeye başladı.
Tekrar destek talebi açtık. Sitenizin giriş bilgilerini gönderin biz bakalım dediler. Bilgileri gönderdik. Mesai saatleri içinde yetkili birim ilgilenecek dediler.
Sitenin panelinden takip ettim. Onlara ayrı bir kullanıcı açmıştım. O kullanıcı bilgileri ile günlerce hiç giriş yapılmadı.
Dün yine destek talepleri açtım bugün halletmezseniz paketlerimi taşıyacağım dedim. Yine aynı robotik cevapları verdiler, ilgilenmediler.

Uzun lafın kısası 1 hafta boyunca ne ilgilendiler ne de sorunumuzu çözdüler. Biz de Güzel Hosting'e geçtik. Kurulum aşamalarında Güzel hosting'e birçok talep açtık ortalama 20 dk içinde cevaplar aldık.
Aldığımız teknik destek tatmin ediciydi.

Natro pişmanlıktır. Bulaşmayın. Veridyen, Güzel hosting, Turhost gibi çok daha kaliteli, ucuz ve sağlam teknik destek sağlayan firmalar var.
İnternetteki olumsuz yorumlara bakarsak ilerleyen dönemde natro kepenkleri indirebilir. Hiç memnun birisini görmedim.