Nivrasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cehalet kavgadan ve saldırıdan ileri gelir sizin yaptığınız gibi, evet benim yazdıklarıma göre aklın hiç bir önemi yok. Örnek veriyorum alkol almak konusunda açıkca belirtilen kurallar var sizin aklınıza yatmıyor diye bu kurala uymayacak mısınız? Zina etmeyin diye kurallar var size göre zina mantıklıysa zina mı edeceksiniz. Tıpkı bir köle gibi mi evet tıpkı bir köle gibi, yüce rabbimizin kölesi olmak zorunuza gidiyorsa bence gitmesin. Sizin gaflarınız bana daha çok ilmi değilde kendi düşüncelerinizi tasdikleme çabası gibi geldi. Bunun üzerine ömrünü adayıp ihtisas yapmayacaksan, defalarca hatmedip harfi harfine ezberlemeyeceksen, din üzerine düşünme sevgili kardeşim emredilenlere uy.
Sizin anlamadığınız nokta şurası. Kitapta yazan her şey açıklanmış. Neden açıklanmış? Çünkü insanın aklı özgür iradesi var o yüzden açıklanmış. Yoksa açıklanmazdı. Bunu yap şunu yap. E neden yapayım ? E yap canım yap yani.
Böyle bir şey yok. Hepsi açıklanmış. Onun için peygamber yollanmış. Yoksa peygambere ne gerek vardı? Direkt okunurdu kitap. Aaa alkol haram tamam o zaman alkol içmeyelim. Hiç sorgulama yok e teslim oldum canım aklıma uymasa da. Yalandan teslim olmuş haberi yok.

Alkol neden haram? Zina neden haram? Veya neredeyse herkesin bulaştığı faiz neden haram?
Eğer bir insan bunların neden haram olduğunu aklına yatıramıyosa o insan akılsızdır iman etmemiştir. Aklına yatırıyosa gönlüyle birleştiriyosa işte o insan iman etmiştir. Aklınıza yatıramıyosanız kusura bakmayın iman etmemişsinizdir. İstediğiniz kadar teslim oldum deyin.

Size anlatmak istediğim şeyi anlamıyorsunuz. İslam dininde bir tane akla uymayan bir şey yok. 1 tane gösteremezsiniz 1 tane. Gösterin hadi.

O yüzden İslam akıl dinidir mantık dinidir. Oku diye başlayan bir kitap aklını kullanma demez size. Yukarıdaki cevabımda örnek aldığınız hadisin sahih olmadığını nedenleriyle açıklamışlar. Ama iş size kalmış. Dediğim gibi öyle her hadise inanırsanız, her ayeti arkasını önünü ve bağlantılı olduğu ayetleri ele almadan inceleme eyleminde bulunursanız KULLANILIRSINIZ VE İNANDIĞINIZ ŞEYİN İSLAM OLDUĞUNU ZANNEDERSİNİZ.

Cehalet OKUMAMAKTAN ÖĞRENMEMEKTEN ileri gelir. Tıpkı sizin yaptığınız gibi. Kavga ve saldırıdan ileri gelmez. Kavga ve saldırı da cehaletten ileri gelir. Tıpkı sizin yaptığınız gibi. Alıntılamayın tekrar ya da alıntılayın cevap vermeyeceğim. Ben size üzerime düşeni yaptım. Uyardım. Gerisi size kalmış. Allah a emanet.