Zerre kadar alakası yok hocam. Borcunu gününde ödeyen sevilir. Vermiyorlarsa elbet bir sebebi vardır. Bana kalırsa müşteri hizmetlerini arayıp düzgün bir dille sormak lazım. (enpara için konuşuyorum.)
Elinde nakiti olan, kenarda parası olan neden krediye ihtiyaç duyuyor? (Yargılamıyorum, aynı hatayı yaptığım için biliyorum. Geçen sene döviz kuru yükselirken kredi çekmek istemiştim, vermediler. Resmen yılda %35-%40 gibi bir maliyeti bulunan krediyi vermediler. Verseler bile almayacaktım.) Kredi çekip dolara abanıp dolardan kazandıklarıyla krediyi kapatıp nakit paraya konanların olduğu ülkedeyiz. Böyle dönemlerde tecrübe edinmiş olabilirler. Beş kuruşsuzken kredibilitesiyle risk alıp nakite ulaşanlar oldu. Krediyi erken kapattığı için bankaların planını bozuyor diye düşünmekteyim.
Bankalar bilir işini. Muhtemelen bir aksaklık vardır ya da kullandıktan sonra ödememe olasılığınız yüksektir. İşsizlik çok yüksek, piyasa kötü, mal mülk olsa bile satmak zor, nakitin değerli olduğu bir durumdayıız. Kredileri saçtıkları dönemde olsak herkese vermek isterlerdi. Şimdi biraz sıkı davranıyorlar. Ödemeyecek kişiye kredi verelim sözü safsatadır.
Öyle bir dönemden geçtik ki ödeyecek kişiye bile vermemeyi tercih ettiler. Bu durum sizinle alakalı olmayabilir. Ödeyebilecek olsanız bile kaynaklarını daha anlamlı olan yerlere ayırmış olabilirler. Kesinlikle, bankalar işini bilir ve kendi çıkarlarını güder.
Bizi ve piyasayı, bizden daha iyi bilirler. Nakitiniz varsa ve çok çok önemli değilse bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.
Elinde geliri olmayan adama veriyorlar hocam? Elinde nakit olan adama neden vermiyor? Benim hesaplarımda maaş günüm gelmeden 2k net para bulunur neden çünkü gelirim var ki ayırıyorum kenara ve şuana kadar maaş günüm gelmeden hesabım hiç 0 bakiyeye bile düşmedi 8 senedir bankalarla işlem yapıyorum girdim çıktım var. Teminatlı kart alıp puanımı yükseltmeye çalışacağım herkesin ilgisi için teşekkür ediyorum.
Bu arada neden karta ilgi duyuyorsunuz demişsiniz; Puanımı yükseltip ileri ki zamanlarda lazım olursa kullanırım ve taksitli alışveriş yapayım diye istiyorum, yoksa benim için ha olmuş olmamış farketmez elimde nakitim var.