juzk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmasın ama, o tefeci arkadaş bayağı bir atıp tutmuş. Bi senaryo yazmış, çizmiş ama tutacak bi yanı yok. Millet deli gibi arsa alıp, ev alıp yatırım yapıyor. Kira için 1 aydır yer bakıyorum İstanbulda 1.300'den aşağı isteyen doğru düzgün bi ev bulamadım. Bizim milletimizde kusura bakmasın ama, rahatına pek düşkün. Geçen ay 5 kişi çok acil işe ihtiyacım var diyip diğerlerinden önce kendilerine istisna vermemi istedi, bende durumları acil diye onlarla çalışmak istedim. Birisi işi yapmadı, doğum günü partisi varmış unutmuş, birisi hocam kız arkadaşımla yemeğe gideceğim, birisi hocam acil işim çıktı vs. vs. o 5 acil işim var diyende işi yapmadan bırakıp gitti. Rahatına pek düşkün bir milletiz, cebinde parası olmayan, iPhone kullanıyor, en iyi bilgisayarları almaya çalışıyor, en iyi yerlerde takılmaya çalışıyor, kafelerde 50-100 hesap bırakıyor, asgari ücret maaş ile araba alıp benzinine para yetiştirmeye çalışıyor vs. vs. Evet devletin yapması ama yapmadığı binlerce şey vardır ancak kişinin kendisinde birşey yoksa devlet ne yapsa boş. Üniversite okuyanların en az %50 si keyif için okumaya gidiyor o kadar kredi, burs alıyor rahatça yiyor ancak ödemeye geldiğinde zorlanıyor. Tabii ki maaşa haciz gelir, tabii ki her bankadan kredi çekmeye çalışır. Kusura bakmayın ama her ne kadar devletin yaptığı şeylere kızsam da sorun asıl olarak bizim milletimizin disiplinsizce yetişmesinde.
Katılıyorum. Çok şükür az kazansam da o kitleden değilim. Fakat etrafımda bahsettiğin profilden çok var.
İş arar, 2.500 TL ile iş bulur. Sonra burun kıvırır. Halbuki lise mezunudur. Bir meslekte 2 seneden fazla varlığı olmamıştır.
Döner bakarsın, bu kişinin bankalara 50-60 bin TL borcu var. Savunması da şu olur "2.500 alacağım, 600 TL hacize kesilecek, ee bana ne kalacak. 2.000 ile geçinemem" ..
Hatayı devlette, millette aramadan. Öncelikle eğitim sistemini kökten değiştirmekte fayda var. Bu memlektin avukata, mühendise ihtiyacı olduğu kadar yetişmiş teknik elemana da ihtiyaç var.