Merhabalar hocam , benim ismimi dedem koymuş. Çok şükür bu zamana kadar'da ismimin hakkını verdiğim söylenir.
Ama demem şu ki ; Ailemden kimse kendi isimlerini yada çevresindeki isimleri seçmedi. Gönlünden geçen dedemin buydu ve koydu.
Yaşım henüz 24 ancak isim konusunda size bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
1- Çocuğunuzu bence asla iki isim ile adlandırmayın. İleride bunun ile ilgili çok fazla kararsızlığa ve farklı ortamlarda iki isme alıştırmaya zorlanır.
2- Birinci derece akraba isimleri yada ismin anlamı çok derin içeriğe sahip isimlerden kaçının. ( Birinci derece akraba olduğunda ) aile de ufak bir zıtlaşma olsun çocuk tüm ergenliği boyunca o isim aile tarafından yüzüne vurulur. İsmin anlamı veya telafuzu ne kadar tefaruatlı olur ise'de bir o kadar çocuğa yüklenirler. Şimdi diyecekseniz ki bu nereden çıktı. 24 yıldır bu hayatı yaşıyorum çevremizde hepimiz örneklerini görüyoruz

Bence en temizi eşiniz ile oturup kalbinizden geçen ismi seçmeniz. Bir kişinin kişiliğini yaratan ilk dokunuş anne ve babasıdır , sonra ona verilen isimdir. Devamı sonradan şekillenir.