digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Taksiciler dünyanın her yerinde aynı.
İtalya'da her yerde senegalli siyahiler yollarda. Turistlere gelip zorla kollarına ipten yaptıkları bir bilekliği takarlar.
Fransa Paris'te de eyfel kulesinin altında bul karayı al parayı oynatanlar gördüm.
Adamların tipine bakınca Fransız olmadıkları aşikar, ya fransız çingenesi ya da Romanya'dan gitmişler belli.
Bu adamlardan biri oynatıyor, 5-6 daha iyimli kişide oynatanın başında kalabalık yapıyor ve oyuna para basıyor.
Ve sen gözünle takip ediyorsun, oynatan çok basit yaptığı için sen karayı her seferinde buluyorsun.
Ama oynayan adam her seferinde karanın yeri belli olmasına rağmen yanlış yere 50 euro basıyor.
Seni tahrik ediyorlar özellikle yanlışa basarak.
Eğer oyuna gelip gidip bir 50 euro da ben basayım dersen geçmiş olsun.
O zaman eleman el hünerini gösterip, senin asla bulamamanı sağlıyor.
Nereli olduğunu bilemediğim bir kaç sarışını söğüşlüyorlardı, bir rus turist ile bir birimize baktık ve güldük.
Cok guzel ya =) lutfen bildiginiz yurtdisina gidenler veya yasayanlarla paylasin arkadaslar.
Ben bu bileklik olayini biliyorum Fransada basima gelmisti benimde. Hic arkama bakmadan kacip gittim =)

Yurtdisinda yasayan bir arkadasim anlatti :
Tamir icin cagirdiginizda sigorta odeyecek falan deyip tamir parasini fazla fazla giydiriyorlar sonra da gecmis olsun =)

Bu sebeple cok onemli bilgi : Burasi cok onemli:
Ornek ust komsunuzun evini su basti size cayir cayir su geliyor.
Yurtdisinda yasiyorsaniz: boyle birseyle karsilastiginizda, hicbir mudahalede bulunmadan ilk yapmaniz gereken islem sigortayi arayip bilgi almak (gecenin koru bile olsa)
ikinci islem polis ve itfaiye. Sakin 7/24 acik tamircilere bulasmayin

Bique adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saraybosnaya geldiginiz takdirde hicbir sekilde havalimaninda taksi kullanmanizi tavsiye etmem turist oldugunuzu anlayacaklari icin minimum gideceginiz yer icin odeyeceginiz ucret 30BAM, +387 61 15 15 15 Viber & Whatsapp uzerinden tipki Uber gibi taksi cagirabilirsiniz yada havalaninda Shuttle saatini bekleyip 5BAM a Bascarsija gidebilirsiniz.
mesaji atlamisim, paylasim icin cok tesekkurler Bique

UBer saatlee gore fiyati degisiyor mu yoksa sabit fiyat mi?

Bildigim kadari ile farkli saatlerde fiyat degisiyor.