Muratyagis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence; ilk olarak algoritma mantığını öğrenmeni daha sonrasında sunduğu kolaylıklardan dolayı c# dilini tercih etmelisin. Temel olarak bir şeyler öğrendikten sonra kendine bir alan belirleyip o alandan gitmeni öneririm. Mesela, mobil, web, masaüstü veya oyun vb alanlarından hangisine merakın varsa o alanda ilerleyebilirsin. Zaten bir programlama dilini ortalama olarak bildiğiniz seviyeye gelince, "programlama dilleri değişse de mantık aynıdır" sözünü anlayacaksın. Daha ileri zamanda kendini geliştirmişsen diğer alanlarda da kolaylıkla kendini geliştirebilir ve proje geliştirebilirsin. Proje geliştirirken GitHub ve Stack Overflow gibi platformlardan yardım alabilirsin o yüzden ingilizceni geliştirmen bu açıdan çok önemli. Kaynakların çoğu ingilizce, eğer ingilizcen iyiyse aldığın hataları bile ingilizce araştır türkçe kaynaklara göre çok büyük farkla sonuç olduğunu göreceksin. Bu sektörde gelişmek tamamen senin elinde, açıkçası eğlenceli ve kimine göre havalı olduğu kadar zor da bir iş. Eğer ilerde bırakacaksan, hiç başlayıp boşa zaman harcama. Çalışırsan emin ol yapamayacağın bir şey yok. Bir de aile baskısı vs demişsin, kim olursa olsun ileride sana sevmeden yapacağın bir işi meslek olarak seçtirmelerine izin verme.

“Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.”
- Konfüçyüs
krcstudio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum merhaba Öncelikle bu yazım birazcık uzun olacak. Sana diye yazdığımdan dolayı sıkılmadan okumanı tavsiye ederim. Başkaları okumasa da olur.

Benim ailem de liseye geçerken hemşirelik diye zorlamışlardı. Fakat ben sevdiğim iş olan web programcılığı bölümünü tercih ettim. Üniversitede 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum ve şuanda da bilgisayar mühendisi adayıyım.
Şimdi gelelim senin konuna. Yazılım öğrenmek yeni bir yabancı dil öğrenmek gibidir. Ezber veya zorlama ile illa ki öğrenirsin. Fakat mantığını kavrarsan her dili öğrenmen daha kolay olur. Bana kalırsa öncelikle yazılımın mantığı ile başla, algoritma öğren, yazılım matematiğini geliştir. Kavramları iyice öğren, terminolojisine iyice hakim ol ve daha sonrasında yapacağın platforma göre dil öğren. Bize okulda öğretilen şey herhangi bir dil değildi aslında. Çünkü öğrendiğimiz diller sürekli gelişmekte ve okuldaki bilgi her zaman yetersiz kalmakta. O yüzden yazılım alanındaki okullarda iyi bir hocan varsa dili değil o dili nasıl öğreneceğini öğretir. Ve yeni gelen şeyleri sen üstüne katarak geliştirirsin. Dillerde algoritma yapısı her zaman aynıdır. Algoritmayı kurarsan da her zaman kodun örneklerini veya öğrenmek için gereken kaynakları rahatlıkla bulabilirsin.

Umarım yakın gelecekte iyi bir yazılımcı olursun. Üşenmeyip okuduysan teşekkür ederim
bagimsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada söylemeden edemem algoritmasiz hic birsey ogrenemezsin.

Algoritma mantığını geliştir, vt sorgu yapilarini veriabani modellemeyi filan öğren

Ben senin yerinde olsam ( aghh nerde o günler) iki yillik bilgisayar programciligina ordanda dgs ile muhendislige gecerim.

Sonra gelecekte kendi yazilim sirketimi kurmak için deli gibi çalışırım...
kayademir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dile göre hedef seçmeyin kendinize, hedefinize göre dil seçin. Diller amaç değil araçtır.
Platformdan, dillerden bağımsız çalışabilmeyi öğrenin. Algoritma mantığını, yazılım mimarisini öğrenin.
Beyler şu algoritma mantığı nedir nasıl öğrenilir kaynağı videosu eğitimi vs varsa bilgi verirmisiniz. Sıkca duyduğum konu 'algoritma mantığı' bunu nerden nasıl öğrenebiliriz.