Dostum merhaba Öncelikle bu yazım birazcık uzun olacak. Sana diye yazdığımdan dolayı sıkılmadan okumanı tavsiye ederim. Başkaları okumasa da olur.

Benim ailem de liseye geçerken hemşirelik diye zorlamışlardı. Fakat ben sevdiğim iş olan web programcılığı bölümünü tercih ettim. Üniversitede 2 yıllık bilgisayar programcılığı okudum ve şuanda da bilgisayar mühendisi adayıyım.
Şimdi gelelim senin konuna. Yazılım öğrenmek yeni bir yabancı dil öğrenmek gibidir. Ezber veya zorlama ile illa ki öğrenirsin. Fakat mantığını kavrarsan her dili öğrenmen daha kolay olur. Bana kalırsa öncelikle yazılımın mantığı ile başla, algoritma öğren, yazılım matematiğini geliştir. Kavramları iyice öğren, terminolojisine iyice hakim ol ve daha sonrasında yapacağın platforma göre dil öğren. Bize okulda öğretilen şey herhangi bir dil değildi aslında. Çünkü öğrendiğimiz diller sürekli gelişmekte ve okuldaki bilgi her zaman yetersiz kalmakta. O yüzden yazılım alanındaki okullarda iyi bir hocan varsa dili değil o dili nasıl öğreneceğini öğretir. Ve yeni gelen şeyleri sen üstüne katarak geliştirirsin. Dillerde algoritma yapısı her zaman aynıdır. Algoritmayı kurarsan da her zaman kodun örneklerini veya öğrenmek için gereken kaynakları rahatlıkla bulabilirsin.

Umarım yakın gelecekte iyi bir yazılımcı olursun. Üşenmeyip okuduysan teşekkür ederim