Mrbar Arkadaşlar,

Günümüzde sosyal medya kullanmayan kalmadı neredeyse, Instagram, Facebook, Twitter vb. yapıları kast ediyorum.. Bu ve benzeri platformların ortak yanı her kullanıcının belli sayıda takipçisinin olmasıdır. Her kullanıcı kendisini bir çok kişinin takip etmesini önemser. Bu yüzden kaliteli yada ilgi çekici paylaşımlar yapması durumunda takipçi sayısını arttırır.

Takipçi sayısını arttıramayan kullanıcılar ise sahte takipçi peşine düşer.. Takipçi satışı yapan bir çok şahıs veya firmalar sayesinde sektör haline gelmiş durumundadır..

Merak ettiğim olay ise , bu işi bu firmalar yada şahıslar nasıl yapıyor...??? Arka planda nasıl bir yazılımsal olay mevcut ???
- Takipçi sayısını arttırmak isteyen kullanıcı , takipçi satışı yapan şahıs yada firmaya 100 takipçi almak istiyorum diye talepte bulunuyor ve satıcı, ilgili kullanıcıya 100 takipçi ekliyor..

Organik yada sahte takipçi durumu var birde.. Organikten kasıt gerçek kişiler, sahte ise bir yazılım tarafından üretikmiş kimsenin kullanmadığı hesaplar sanırım..

YAZILIM KISMINDA NELER OLUYOR ?
Benim şahsi düşüncem şöyle, doğru düşünüyorsam lütfen belirtin, yanlış düşünüyorum da olabilir..

1-) Yazılımcı kişi bir tane takipçini arttır diye fake/sahte bir sayfa (web sitesi) oluşturuyor.. Burda oltalama yaparak gelen kişilerin mail adresi ve şifresi girmesini sağlıyor, kullanıcıyı bir sayfa yönlendiriyor fakat arka planda mail adresini ve şifreyi bir veritabanında tutuyor.. Tabiri caizse çalıyor..
Böylece yazılımcının elinde yüzlerce mail adresi ve şifre olmuş oluyor. Bir şekilde bu hesapların sosyal medya hesapları olup olmadığını kontrol ettikden sonra, müşterileri takip için kullanıyor ?

Doğrumu tahmin etmişim arkadaşlar ?

Yanlışsam eğer bu işin gerçeği nedir ? Merak ediyorum. Yüzeyselde olsa biri bahsederse sevinirim. Benzer bir konu bulamadım aramalarda ?

Sağlıcakla kalın.