Geçen hafta maçın konusuna birkaç cümle yazmıştım. Bunu bu hafta maçının konusunu açarak sürdürmek istedim.

90 dakika maçı izledim. İlk başlar da topa hakim olan bir Fenerbahçe gördük. Başakşehir geride kalarak oyunu bir süre kabüllenip kontralar ile pozisyon bulmaya çalıştı. Oyunun genelinde topla oynama yüzdesinde önce olan Fenerbahçe vardı sahada. Orta sahada ve bir tık ilerisinde top kayıpları iki takımda da çok oldu. Güzel bir karşılaşma oldu. Uzun zamandır geriden gelip galibiyet alan bir Fenerbahçe görmemiştim. Başakşehir adına etkili olan isimler Visca, Mossoro ve defansta adete örümceğe dönüşen Chedjou. Bu 3 oyuncu iyi işler yaptı. Elia'nın sakatlanması belki de Fenerbahçe adına bi şanstı, çünkü yerine giren Kerim Frei nerdeyse vasatın altında bir oyun sergiledi iki tane ayağından top kaçırdığını gördük.

Fenerbahçe kısmına gelicek olursak. Sağ ve sol bek birde stoper mevkisinde alışık olmayan oyuncular vardı.
Altay : Yediği golde çıkış hatası mevcut ama yine tekrar ediyorum bu çocuk uzun yıllar hizmet eder bu takıma. Milli takıma kadar çıkıp kaleyi kolay kolay kimseye vermeyebilir. Birazda volkanın korkusuzluğunu alabilse iyi olacaktır. Top ayağına geldiğinde heyecanlanıyor.
Ozan : FM'de bende zaman zaman sağ bek'e koyuyorum Çok fazla bindirme yapmadı yapsada top alamadı çok büyük hatası yoktu bence güzel bir maç çıkardı.
Zanka : Bu adama ağır dedim hala da arkasındayım bu sözümün. Ama sırıtmıyor defansta orası ayrı bir konu. Yanına bir sağlam stoper alınsa pasör bir stoper daha iyi olacaktır.
Jailson : Geçen hafta nerdeyse kusursuz oynamıştı. Bu hafta yenilen golde hatası adamı bırakmasıydı, belkide penaltı yaptırmaktan yada o topa Altay'ın erken çıkacağını düşündüğünden bırakmıştır. Bırakması daha iyi oldu, penaltı yaptırsaydı kırmızı kart görme olasılığı da vardı. Asıl mevkisinde oynayabilirse orta saha da daha verimli olur. Stoper olarak çok sırıtmıyor. Pasör özelliğini bu mevki de kullanıyor.
Dirar : Bu adam başka birşey. Öyle iki cümle ile anlatılacak bir yapı da değil. Tamam çok iyi oynamadı yabancı olduğu bölgeye ama bindirmeleri driplingleri beni benden alıyor. Azıcıkta ayağın da topu aşmasa . İyi maç çıkardı galibiyet golünü atması da bir harika oldu.
Emre : Söyledim, yine söylüyorum ve her zaman söyleyeceğim. İster sev ister sevme Emre Belezoğlu Türkiye'nin en büyük ortasahasıdır. Bugün sönük gözüktü. Topa çok sahip olmak istemedi. 39 yaşında bir adamın 90 dakikayı çıkarabilmesi muazzam bir olay zaten. Kilit pasları yeterli olur. Frikikler de bugün şansı yaver gitmedi. Sağlık olsun diyelim.
Tolga : 1 sene yattı para kazandı muhabbetinden kurtulduk sanırım. Asisti harikaydı! Güzel düşündü ve gol oldu. Çok topa sahip olmasa da kötü değildi. Daha da iyi olacağına şüphem yok.
Rodrigues : 2 - 3 dripling dışın da çok birşey yapamadı. Kayda değer bir eleştiri yapamayacağım. Umarım toparlanır kısa sürede alışamadı sanırım hala takıma
Deniz : Moses'i yedek oturtur bu adam. Şaka değil gerçekten. Moses hızıyla tehlikeli oluyor. Deniz de ki sol ayak bizim çok işimize yarayacak gibi duruyor. Ah bir de o şut gol olsaydı . Gelişme var ilerde daha iyi maçlar bekliyorum.
Kruse : Bu adam Almanya da güzel top oynuyordu burada kötü oynamıyor da ne bilim şu topu kontrol ederken yada ara pasların da biraz daha dikkatli olsa efsane olacakta. Umarım kestane olmaz. 10 numaranın laneti Alex'den sonra kim giydiyse bitirdi. Ümitliyim. Hala ümitliyim.
Vedat : Fenerbahçe böyle forveti uzun zamandır BULAMADI. Bize ileri de top tutacak sırtı dönük oynayacak adam lazımdı onu da Rize'den bulduk şükür. Orta saha çalışırsa Vedat bu sene gol krallığını zorlar.

Ferdi : Bu çocuğu bu şekilde yavaş yavaş takıma ısındırmak lazım. Asistini de yaptı. Kavisi güzel verdi topa. Kendi mevkisinde oynamamasına rağmen birşeyler yapmaya çalışıyor. Açık ta oynayabiliyor o kısımda bir sıkıntı yok. Bu çocuklar bizim geleceğimiz.
Alper : Alper bey toparlamış kendini girer girmez pres baskı yapmaya çalıştı. Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa golden önce pres ile topu o kazandırdı. Alper ayakta durabilse büyük adam olacakta duramıyor işte.
Zajc : Zeki bir futbolcu. Suskun. Oyna diyince oynuyor otur diyince oturuyor. Ferdiye attığı ara pası güzeldi. Emre ile iyi bir ikili olabilir.

Son olarak başlanılan ilk 11 e gelirsek.
Ben teknik direktör değilim. Amatör futbol oynayıp u15 takımına bir zaman abilik yaptım. 3-0 dan 4-3 'lük geri dönüşüm vardır abilikte . Ben sağ bekte dirar ile solbek te de Cebrail ile başlar ön libero da Emre ile Zajc oynatırdım. Cebraili neden düşünmüyor bilmiyorum. Kumaşı sağlam bir oyuncu inşallah iyi performans gösterir de ilerde izleriz Cebraili. Onun dışında 11 de gözüme çarpan birşey yoktu.

Geriden gelen Fenerbahçeyi özlemişim. 2. haftayı da kayıpsız atlattık. Gelecek hafta görüşmek dileğiyle.

Esen Kalın.