Bir kaç şey eklemek isterim açıkcası, umarım hassas konu olduğu içinde yanlış anlaşılmam...
Gündem Olayları Sonrası Benzerlerinin Olması
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama gündem de oluşan çocuk kaçırma, çocuk tecavüzü, kadına zulüm gibi bir olay olduğu zaman manşetlerden bir hafta buna benzer olaylar düşmez. Aslında olayın gerçeği şu zannımca bu olaylar her gün yaşanıyor sadece gündeme gelince farkındalık oluyor sonrasında unutulup gidiliyor. Bu daha öncesinde bir çok kez yaşadık ve yaşıyoruz.
Bu Tür Olaylar da Türkiye'ye Laf Edilmesi
Bu tarz can sıkıcı olayların hemen ardından Türkiye ve Türklere bazı sözde Türk vatandaşlarının haksız eleştirisi oluyor. Türkiye de yaşanmaz, Türkiye bozuldu gibi hakaretvari cümleleler yer alıyor. Öncelikle nereye giderseniz gidin bu tür üzücü olaylar her yerde yaşanıyor hatta istatistik olarak bakıldığında bir çok yere nazaran ülkemizde daha az yaşanmaktadır. Bu yüzden suç ülkemizde değil ülke de yaşayan bazı cahil ve psikolojisi bozuk insanların suçudur. Ülkenize laf edecek kadar kimse küçülmesin. ( Konuya yorum yazan arkadaşa değil, bir çok yerde gördüğüm için yazdım ).
Şeriat Gelse Ne Olur?
Üstte ki arkadaş şeriat ile ilgili birşey yazmış, ardından birisi de şeriata laf etmiş. Şeriat İslam kurallarına göre yaşamaktır. Bugün şeriat ile yönetildiğini düşündüğünüz ülkeler de şeriat maalesef yoktur, bunu anlamak için Kuran-ı kerim okumanız yeterlidir. Ama şu da bir gerçek ki son günlerde yaşanan olaylar şeriat da olsa yine olurdu. Çünkü, insan hangi dinden olursa olsun eğer vicdan ve şeref yok ise o kişiden herşey beklenir. Ayrıca sevgili Dengesiz senden samimi olarak şunu istiyorum her konuda kasıtlı mı yapıyorsunuz bilmiyorum ama İslamı müdafaalar yapıyorsunuz yerli yersiz bu benim açıkça midemi bulandırıyor. Çünkü, burada herkes olgunluk seviyesinde değil ve sizin yapmış olduğunuz yorumlara insanlar hakaret derecesinde yaklaşımlar da bulunuyor ve buna siz sebep oluyorsunuz. İslam hakkında daha derin bilgilere sahip olmanızı tavsiye ediyorum ve her yer de İslam içerikli yorum yapmamanızı tavsiye ediyorum. Tebliğ diyorsanız bu tebliğ değildir bilginize. Peygamberimiz S.A.V kendileri de her doğrunun her yerde söylenmeyeceği kanaatindeydi...