ariferhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk yardımdan önce de bazı şeyler öğretilmeli insanlara mesela kocası tarafından şiddet gören bir kadını görmezden gelmemek gibi, şeref gibi, haysiyet gibi, insanlık gibi... Fakat konunuza katılıyorum herkesin ilk yardım kurallarını bilmesi gerekir.
Bu konuda haklısınız. Ancak bazen sokak ortasında tartışan çifte müdahale edince çiftin her ikisinden de tepki görüyoruz. Adam kadına sokak ortasında vuruyor sonra sen gidip tepki gösterince adamı bırak kadından sana ne, sen karışma diye tepki alındığını hem çevremde hem de haberlerde görüyoruz maalesef.

Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün ofisin kapısı önünde beyaz bir araç içinde karı koca baya hararetli kavga ediyorlar.Onlarca insan araç yanından geçiyor biri kafasını kaldırıp bakmadı.

Aradım 155 i konum verdim olayı anlattım.Karı koca olduklarını düşünüyorum kavga ediyorlar dedim. Tamam dedi bir ekip geldi. Polis cama tıklattı ( olayı izliyorum ) dedi sorun nedir problemmi var. Kadın ve adam karışmayın siz bir sorun yok dediler.

Şimdi polis ne yapsın.Ben ne yapayım yada ayırmaya çalışan ne yapsın. Biri böyle dedi diye ben ihbar etmemezlik yapmam.Gördüğüm an ya müdahale ederim yada ihbar ederim.

++++
Ayrıca ilk yardım konusuna şöyle bir öneri getirmek istiyorum.
Devlet memuru olan tüm çalışanların ilk yardım kursu almayı devlet şart koşmalı. Ülke geneli olsun diyeceğim zor ama devlet memurlarına söz geçirmek daha kolay.

Bunun yanında üniversite ve liselerde ilk yardım dersi getirilebilir. Ama uygulamalı şekilde olacak.Kitaptan oku kızım yaz kızım ile değil.Bunu bir hemşire yada doktor gelerek ders verebilir.

Burada biz istediğimiz kadar yazalım.O godomanların dedikleri oluyor hep.
evet haklısınız ama tek katılmadığım nokta; üniversite ve liselerde ilk yardım dersi getirilebilir cümleniz. Avrupa ve Asya ülkelerinde temel ilk yardım eğitimleri ilk okullara kadar inmiş durumda. Ağaç yaşken eğilir bizim de bu eğitimleri en baştan eğitim hayatında vermeliyiz.