Merhaba Arkadaşlar,

Hetzner Data Center - Almanya lokasyonlu VDS satın aldım. Sunucu ilk kurulduğunda ram bellek kullanımı 200MB civarında. Sunucuda herhangi bir işlem yapılmıyor ve sadece htop ekranından ram bellek kullanımını takip ediyorum. 5-10 dk sonra ram bellek bir anda şişmeye başlıyor ve 4GB toplam ram alanımın 3GB alanı aktif olarak kullanıyor. Sunucuya reboot atınca aynı döngü tekrarlıyor ve ram yine şişiyor. Sunucunun kernel versiyonunda bir açık olabileceğinden şüphelenerek kernel versiyonunu yükselttim. Ram kullanımını tekrar gözden geçirdim ve yine ram bellek şişti. Kullanılan iso dosyasını değiştirerek her zaman ki kullandığım ve sağlamlığından emin olduğum Centos 7.6 1810 DVD iso su ile temiz kurulum yaptım ve aynı problem devam etti. Sunucuyu temiz kurulum yaptığım halde neden ram sürekli şişiyor bir türlü anlam veremedim. Daha önce bir çok Dedicated, VDS, VPS ve cloud sunucular aldım ve kullandım fakat böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum. İnternette yaptığım kısa bir araştırma sonucu ana sunucunun (VMware ESXI Hostu) ram kullanımın yüksek olması yüzünden böyle bir sorun olabileceğini belirttiler. Sizce böyle bir şey söz konusu olabilir mi ? Ana hostun yüksek ram kulanımı, altında oluşturulan VDS sunucuların ram kullanımını yükseltir mi ? Değerli ve tecrübeli forum üyelerinden ve yetkililerinden destek bekliyorum.

HTOP Ekran Alıntısı

Edit : Arkadaşlar ssh üzerinden detaylı olarak yüksek ram tüketen kullanıcılar ve işlemleri görmek için şu kodu kullandım ve çıktısı aşağıdaki gibidir.

KOD : ps axo %mem,comm,pid,euser | sort -nr | head -n 10
KOD : ps -eo pcpu,pid,user,args,pmem | sort -k 1 -r | head -10

ÇIKTI :