Yazdıklarınızı dikkate alıcam. Size sorum olacaktı. Örnek veriyorum kadın cinayetleriyle ilgili bir makale yazılacak. Bu konuda yazarken kadın cinayetlerinin tanımını yapıp elde edilen verilerle bunu açıkladım diyelim, kendi duygu ve düşüncelerimi de katabilir miyim?
Makale nedir bundan başlamak gerek; normalde makale, kanıtlanması gereken her zaman akademik değeri olan ve nesnel olan yazılardır. Bu kapsamda, makaleye normalde duygu ve düşünce katılamaz. Makaleler yazım şekli ise; giriş, gelişme ve sonuç şeklindedir. Lakin internet yazıları tam anlamıyla makale değil makalecik olarak görünmektedir. Bu yazılara duygu, düşünce katılabilir; anlatım ise birisine anlatıyormuş gibidir. Yani siz, isterseniz, birisiyle muhabbet ederek yazınızı yazabilirsiniz. İsterseniz de nesnel verilerle açıklayarak nesnelliği koruyabilirsiniz. Tabiki nesnelliği ve öznelliği denetleyen RTÜK gibi bir mekanizma bulunmadığından denetleme yoktur. Yazılarınızı okuyucularınız sevmesi yeterlidir.
Telefondan yazdığım için kelimele yanlışları ve anlatım bozuklukları olabilir. 😓