Dursun05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz ve konuda bahsi geçen ev sahipleri gibi düşünen insanlara sadece şunu diyorum.

İnşallah senin de erkek çocuğun ev bulamaz da bu gibi insanlarla karşılaşır da anlarsın ne duruma düştüğünü.

Hiç utanmıyorum da beddua etmekten böyle durumlarda. Yoksa ağzıma almak istemem bedduayı.

Yapmayın ya iyi insan kötü insan vardır. Bu kadar basit. Ayrımcılığı ne kadar destekler olmuşsunuz yazık. Önce bi konuşulur sohbet edilir sonra karar verilir. İçine yatarsa tamam dersin vereyim evi. Yatmazsa vermezsin. Komplike etmeye gerek yok ki bu kadar?
Söylediklerin yaşının genç olduğunu ve deneyimsiz olduğunu gösteriyor.
1) Bir ev kiralayacaksan insanların iyi insan ya da kötü insan olmalarına değil, iyi kiracı veya kötü kiracı olmalarına göre kiralarsın.
2) Evi kiralarken sadece kendi keyfini değil, o apartmanda yaşayan diğer insanların keyfini ve beklentilerini de düşünürsün.
3) Sen hayatınca hiç ev kiralamamışsın burada hiç deneyimin olmadığı konuda akıl verecek kadar da ileri gidiyorsun. Bir ev kiralama ilanı ver günde 50 kişi arar, bir haftada 100 kişi evi görmek ister. Her biri ile evi göstermek ve karakterlerini anlamak için 1 saat harcasan bütün hafta başka iş güç yapamazsın.
4) İnsanlarla oturup biraz konuşarak iyi insan mı kötü insan mı olduklarını anlayacağına inanmanı da toyluk olarak görüyorum.
5) Hayatın her yerinde insanlar belirli ön filtreler kullanır. Bu ayrımcılık değil verimliliktir. Daha önce örnek verdim, kızının ya da sevgilinin başka bir kız arkadaşının evinde baş başa kalmasını sorun etmezsin, ama bir erkekle kalmasını sorun edersin. Oysa senin fikrine göre cinsiyet ayrımcılığı yapmamak lazım, önce tanışıp bu erkek iyi bir insan mı kötü bir insan mı anlamak lazım değil mi? İnsanların evleri de hem kendileri için hem de komşuları için mahrem ve özeldir. Kiralarken daha az sorun yaşayacaklarına inandıkları insanlara kiralarlar.

Bu arada bunu hayatının hemen hemen 10 senesini yalnız bekar erkek olarak kirada yaşamış bir adam olarak söylüyorum.
Ben de herkesi kendim gibi zanneder insanların neden bekara erkeğe ev kiralamak istemediklerini anlayamazdın.
Sonra evlendim, bekar erkek komşularım oldu ve anladım ki bu ülkenin kültürü erkek çocuklarını kendilerine hakim olacak kadar iyi yetiştirmiyor.
Şu anda lisede okuyan milyon tane ergen var, üniversiteyi kazanıp, aileden uzak bir şehirde kendi evinde muhteşem bir hayat yaşamayı düşünen.
İşte o muhteşem hayat ev sahibi ve komşular için çok rahatsız edici bir şey.