400 dolardan az parayla pasapoet kontrolubde sorun yasayabilirsin. son zamanlarda uzerindeki parayi sorabiliyorlar ve uzerinde kalacagin gun kadar 50 dolar arti ekstra 250 dolar nakit bulunmali yoksa pasaportta deport edebilirler.
ukraynaya gece hayati icin giden kari kiz pesinde kosanlar acik hedeftir. sana yardim etmek isteyenlere falan dikkat et. ava gidip avlanan cok avci duydum. orada turk erkeklerinin ne amacla geldigi biliniyor. ve akli basinda kizlar turkler ile takilmayi birak sohbet bile etmiyor. turklere pas veren kizlar da cok tehlikeli. cunku asil avci onlar. sana pas veren kizlarin kara kasina kara gozune bayildiklarini dusunme.
lviv ve ukraynanin batisi milliyetcilerin kalesidir. onlarin milliyetcileri bizim gibi degil tam anlamiyla irkci dazlaktir. bunlar milli mac ya da miting gibi donemlerde bir araya gelir. bu donemleri takip edip temkinli olmak lazim. son donemlerde ozellikle turklere saldirilar duyuluyor. hem de hic tartisma falan olmadan bir grup araya alip hastanelik edebiliyor. ozellikle turk erkekleri ve gece hayati pesinde kosanlar hedefte.
her yerde yapman gerektigi gibi, cebindeki parayi bol. insan icinde cebindeki parayi cikarip gosterme. tuvalete falan gittiginde cebinde hesap.odeyecek kadar para tut diger paralari diger ceplere dagit. para gostermek seni hedef yapar.
hatun pesine gidip parasini kartlarini pasaportuni caldiran cok adam duydum. ceset yoksa ukrayna da polis hic bir is yapmaz. ben 12 senedir onlarca kez gittim, her sehrini gordum, bir kez bile hirsizlik ya da sorunla karsilasmadim. cunku aksam 10 dan sonra disarida takilmam. gece kulubune gideceksem taksi ile kapisina kadar gider taksi ile donerim ve beni koruyacak ve yonlendirecek ukraynali arkadaslarim yanimdadir her zaman.
kis aylarinda cogu dukkan kafe restoran saat 21:00-22:00 de kapanir. o saatten sonra sadece gece kulupleri acik olur. hava cok soguk oldugu icin de sokaklae bosalir. yani yeni tanistigin insanlara dikkat et. sana yardim etmek isteyen, bir yere davet eden, sana ilgi gosteren insanlara suphe ile yaklas. ukrayna nin koylerinde bizim ki gibi.misafirperverlik var ama sehirlerinde insanlar yabancilara cok arkadas canlisi davranmazlar. biri sana yakinlik gosteriyorsa dikkat et.