Lviv'e 3 kere gittim her seferinde de senin rezervasyon yaptırdığın yerde kaldım.
Öncelikle Otel güzel seçim. Bina tarihi asansörsüz ama genç adamsın sana dert olmaz. odalar rahat sıcak ve temiz.
İstanbul'da istiklal caddesinde kalmak gibi, tarihi rinok meydanının ortasında.
1) Lviv güzel tercih. Ukrayna'daki tüm diğer şehirlerden farklı bir enerjisi ve atmosferi vardır
2) Otel dışında 3 gün için 1000 lira bütçe yeterli olur. Tabi neler yapmak istediğini bilmiyorum. Ama gezme tozma yeme içme için yeterli olur. Ama gece kulüplerine akayım diyorsan az biraz daha arttırman gerekebilir bütçeyi.
3) Lviv turistik bir şehir. Ve ingilizce bilenlerin sayısı diğer şehirlere göre daha fazla. Elbette turistik yerlerde böyle. Pasaport kontrolünde son 6 aydır sıkıntılar var. Doğum yerin doğu illerinde ise sıkıntı çıkarabailiyorlar. Son dönemde doğudan terör örgütü sempatizanları kimlikle ukrayna ya gidip oradan polonya sınırından avrupa birliğine kaçmaya çalışıyorlarmış. Bir kaç kişiden pasaport kontrollerinde açık açık türk müsünü kürt müsün diye sorduklarını, doğum yeri doğuda olanlara sıkıntı çıkardıklarını duydum. Bunun dışında dönüş uçak biletini, otel rezervasyonunun çıktısını bulundur. Hatta gezmeyi planladığın yerleri gösteren bir seyahat planı çıktısı, resimli krokili, haritalı bir dosya yap. Yanında 3 gün için 150 dolar + 250 dolar toplam 400 dolar cebinde nakit olması lazım. Giyimine sakal traşına dikkat et. Tipine göre muamele yapıyor pasaport polisleri. Mümkünse bayan değil, erkek pasaport görevlisinin sırasına gir, bayanlar daha sert ve pasaportunda başka ülkelerin vizesi damgası varsa pasaportla girmeyi tercih et. Ama aralık noele yakın dönem daha töleranslı olabilirler.
4) Ama seçtiğin dönem kötü. Ukrayna kışı bizim kışımız gibi değil. Sıfırın altında olur sıcaklıklar. Kıyafet kadar önemlisi ayakkabı. Tabanı yüksek bir ayakkabı ile ayakkabı tabanına yün keçe koyarak git. Yoksa yürürken ciddi şekilde ayakların üşür. Elbette kıyafet de sorun. Ben İzmir'de yaşadığım için Ukrayna kışına göre kıyafetim olmadığı için Ukrayna'da dışarıda çok fazla vakit geçirmem. Muhakkak termal içlik götür. Ben nisanda gitmiştim bir gün güneş açtı 5 derece yaptı ertesi gün -5 derece kar fırtınası yaptı. Sen aralıkta gideceksin.
5) Gece hayatı konusunda tavsiye veremeyeceğim, Lviv'de gece hayatında takılmadım hiç. Ama kaldığın otelin yanındaki binanın mahzeninde kryivka diye bir restoran var, girişte kalaşnikoflu bir asker bekler, ve kapıda parolayı söylemeden içeri almaz. Parola SLAVA UKRAYNA. Sonra Baczevskiy restoranda kahvaltı et, Atlas diye bir kafe var, spartak diye bir tatlıları var çok seviyorum. Bir de kaldığın otelden çık sağa dön, ilk sağa gir. 30-40 metre ileride solda Sado Mazo konseptli bir kafe bar var, garson kızlar kamçı ile gezip müşterilere vurabiliyor )))
6) İngilizce genel olarak yeterli olur.
Kamçı iyiymiş. Müşterileri kamçılıyorlar ha.
Bu arada benim arkadaşım yakın zamanda gitti sanırım Nisan ayıydı.Gece kulübü vs derken 2500 tl harcadığını iletmişti. 1 hafta kaldı oda.